Viikonloppuna siis käväistiin Helsingissä. Se on aika reissu kun täältä kaukaa maalta lähtee, vosiko ees lomaksi sanoa, niin tuli hännän alla saatiin koko aika mennä paikasta toiseen. no ei vaan, meillä oli hurrrrjan mukava viikonloppu. Saija oli yötä kaverinsa tykönä, joten matkassa olin mä ja 4 pienintä muksua. Linne jo lupaskin että tulee vielä aikuisenakin mun kans tonne jääshow'hun, se kun on niiiiiiiiin ihana. :)

Junareissut on aina yhtä mukavia lapsille, tottahan kun saa liikkua ja nytkin oli mennen tullen paikat siitä "lastenvaunusta", siel oli liukumäkeä, kirjoja ja kavereita.... niin ja eväät, niitä ei sovi unohtaa. Aika ei tullu pitkäksi ja runsas 3 tuntia sujui hyvin. Mä en matkustamisesta niin tykkää, vaikka kyllä juna aina linja-auton voittaa. Pasilassa mentiin suoraa hotellille ja siellä oli sitten pari tuntia aikaa hengähtää ennen ku piti lähtiä Hartwall Areenalle. Lapset vietti ajan kattoen Star Warsia, mikä just sopivasti tuli telkusta. Mä koitin ottaa pienet torkut. :)

Päätettiin että syödään heses hampurilaiset kunhan päästään hartwallille sisälle, hiukan piti tankata ennen lähtöä kuitenkin ettei Anniinan vs oo kovin matala. No, niinhän siinä kävi että neiti alkaa valittaa nälkää lippujonossa, onneks siinä vaihees ei meidän edes ollu enää ku muutama ihminen. Päästiin sisälle ja mitattiin, vs 2.5! ei muuta ku mehukattimehua naamariin ja päälle eväspulla. Sitten syömään. Onneksi siel ei ollu mitää kauheeta ruuhkaa vielä siihen aikaan, saatiin hampparit ja ranskikset kohtuuajassa eteemme.

Vaikka mulla on aina evästä sen verran mukana että kyllä lapset tunnin-pari selviää niilläkin. Joskus tuli lähdettyä "lyhyelle lenkille" Anniinan kans, ilman eväitä. Lenkistä tuliki aiottua pitempi ja neiti piti melkein kantaa kotio, ei sillä yhdellä suklaa- tai sokeripalalla (mikä taskunpohjalta yleensä aina löytyy) kovin pitkälle pääse. Sen jälkeen en oo koskaan lähteny ilman eväitä minnekään, ne tulee otettua mukaan vaikkei Anniina oiskaan matkassa. Siitä on näköjään tullut tapa. ;)

Mutta asiaan.... tässä odotetaan posket hehkuen näytöksen alkamista, kaikkia taitaa jännittää...

ja olihan se taas UPEA!!! Siis kerrassaan ihana! Mä ainakin eläydyin niin täysin eri kohtauksiin ja taidokkaaseen luisteluun etten varmaan ois huomannu vaikka joku olis kaatanu kylmää vettä niskaan. =D Tässä muutama kuva, mun kameralla ei oikeen hyviä saanu... Jokainen varmaan tunnistaa sieltä Disneyn tutut hahmot. Ja ajatelkaa, kaikki tapahtui luistellen, upeaa!

Näytös loppui hiukan yli 8 ja meillä oli pöytä varattuna hotellin ravintolasta klo 21. Siispä hotellille vaatteiden vaihtoon ja hetipian sitten syömään. Ruoka oli todella hyvää ja palvelukin. Paitsi kun piti ruokaa odottaa tunti!! Mun mielestä aika kohtuuttoman pitkä odotusaika, lapsilta meinas mennä hermot. Laitoinkin maanantaina sähköpostitsekin palautetta asiasta, vielä ei oo tullut vastausta. Aikuisilla nyt menee hiukan pitempikin odotusaika, voihan siinä nauttia juomisia odotellessa. Mutta lasten kans ei ja sitä kritisoinkin. Varsinkin kun ravintola ei edes ollut mitenkään tupaten täynnä, en sit tiä mikä siellä viivytti. No, pääasia kuitenkin että saatiin syödäksemme hyvää sapuskaa ja vielä jäätelöt jälkkäriksi. Odotellessa kuvattiin toisiamme... hauskaa on ainakin ollut. :)

Nukkumaan päästiin vasta likempänä puolta yötä ja kaikki tais simahtaakin kesken iltarukouksen. Aamulla ei ois millää jaksanu herätä, hotelliyöpymisissä on se hyvä puoli että joku muu on tehny aamupalan, ei tarvi ees kaffia keittää. Ja hyvä aamupala olikin, ainut paikka (missä me ollaan oltu) muuten missä Anniina voi juoda muutakin kuin vettä, siellä on tuoremehujen lisäksi tarjolla funlight-mehua. =) Eemelin kummisetä treffattiin kans reissulla, käytiin koko sakki taas hesessä syömässä ja sitte pian pitiki kömpiä junaan. Tällä kertaa juna olikin tosi täynnä, oli tullu joku tietokonekömmähdys ja samat paikat oli myyty moneen kertaan. Oli siinä konnarilla selvittäminen,r aukka sai korvat punaasena kuunnella haukkuja, eihän asia sen vika kumminkaa ollut. Mekin sitten luovutettiin Tampereella pari istumapaikkaa nuorelle äidille joka oli kolmen pienen lapsen kans liikkeellä. Pojat onneksi viihtyi liukumäes niin ei tarvinnu koko loppumatkaa ahtautua samaan penkkiin. Kotona oltiin hiukan ennen iltakuutta ja siitä sitte alkoikin taas arkinen aherrus. :)

Mä oon tänään kiertäny keräämäs arpapalkintoja meidän 4H-yhdistyksen arpajaisiin. Jostain kumman syystä tuli taas luvattua tohonkin hommaan vaikka sanoin vaan tekeväni ne arpalistat. Mutta hyvin on voittoja irronnut, yhdenkin arvo on yli 400 euroa. :) Toivottavasti myös arvat menevät sitten aikanaan kaupaksi, kun nyt vaan saadaan lupiin tarvittavat paperit kasaan.

Ossin kielijänneasia on kans edennyt. Eilen tuli postista maksusitoumus 20 puheterapeutilla käyntiin, sen oli allekirjoittanut tää miedän kiireinen tk-lääkäri sitte kumminkin. Lisätiedoissa oli että Seinäjoelta tulleen suosituksen mukaisesti tehty maksusitoumus. Ja tänään tuli sitten aika siihen kielijänne-operaatioon, se on maaliskuun alussa. Että näin ne asiat etenee, hyvä. Päästään sitten tekemään kunnolla harjoituksia ja voi olla ettei syksyllä oo enää tarvetta puhetarapiaan, näin mä ainakin uskon.

Äskön vein Saijan ja Linnen luistelemaan, lupasivat olla siihen asti kunnes kokouksen jälkeen ne haen. Käskin silti ottaa varoiksi kengät mukaan, jos mulla venyy ja joutuvat kävelemään kotio. Linne oli iltapäivällä parturis, pitkää tukkaa lyhennettiin kymmenisen senttiä kun on niin kuiva latvoista. Äkkiäpä tuo kasvaa taas eikä moni varmaan ees huomaa että hiukset on lyhentyny, senverran paljo vielä jäi. Tarttis itellekki tilata aika, kun vaan ehtis jossain välissä... mutta nyt sinne kokoukseen, son moro taas! Muksut keskittyneenä lastenohjelmiin....