Huh, olipa kiireinen viime viikko... sunnuntaina oli MLL:n suuret joulumyyjäiset ja siellä oli tietysti taas meillä myyntipöytä. Viimeset kortit ja tulitikkuaskit piti saada valmiiksi, pipareita ja piparitaloja koristeltiin ja kasattiin, loppuviikko menikin sitte leipomiseen. Ja ettei vaan ois tullu vapaa-ajan ongelmia niin mulla oli viä lauantaina opiskelupäiväkin.... Onneksi noista ihanista lapsukaisista on jo kaikista kovasti apua, pikkupojat koristeli pipareita, isommat taloja ja mökkejä. Saija teki pikkuleipiä ja yhdessä Linnen kans pussitti ja hinnoitteli melki kaikki myytävät tuotteet. Mammat oli kans talkoissa mukana, anoppi teki leipiä (mitkä loppu kesken, ens vuodeksi tilattiin tuplamäärä), mun äitee on koko vuoden kutonu sukkia ja lapasia (niitä meni ainakin 20-25 paria ja pari tilaustakin tuli), sitte se leipo unelmatorttuja ja limppua ja teki kotikaljaa. Täs muksut hommissa....

2089432.jpg

ja tässä valmiita tuotoksia, nämä kyllä aiheuttivat ihastusta ja hilpeyttä myyjäisasiakkaiden joukossa, varsinkin poikien luomukset. Niissä tais olla enemmän sokerikuorrutetta ja nomparellia ku itte piparia... ja kauppa kävi=D

2089430.jpg

ja tässä sitten ollaankin myyjäisissä...

2089412.jpg

2089421.jpg

2089419.jpg

Joulukortteja tytöt myivät hyvin, samoin koristeltuja tulitikkuaskeja meni paljon, varmaan 15 kpl. Eri-ikäisille lapsille tehdyt yllätyspaketit meni kans kuin kuumille kiville, isompien poikien paketit loppui kesken. Pari kakkua jäi myymättä, samoin hiukan karkkeja. Ja tuotto olikin huikeat 472,40 euroa kulujen jälkeen!!!!! nyt alkaa olla Saijan matkarahat koossa, seuraavana sitten kerätään Linnelle... :) parasta kuitenkin kaikessa oli se että tyttöjen valmistamat ja tekemät jutut meni kaupaksi, se oli tärkeää ja kyllä neidit sitte olikin rinta rottingilla.

Mutta kyllä mä olin väsyksis illalla.... suoraa myyjäisitä mentiin koululle, siä oli meidän kylän hirvipäivälliset. Ja tosi hyvää palapaistia lisukkeineen olikin, ja aivan huikaisevan ihanaa hirven palvilihaa. Mäkin tykkäsin vaikka yleensä vältän niiden ottamista. Loppuilta oltiin sitte vaan ja köllöteltiin, mulle iski päänsärky ja otin pienet tirsat.

hensua oon kans vääntänyt viime viikon. Mulla piti olla kolmas näyttö (terveys, turvallisuus ja ruokahuolto) tällä viikolla mutta onneksi se siirtyi ens viikkoon. Eli ti-to ollaan sitten taas syynäyksen alla. Eilen laitin hensun menemään näytön vastaanottajille, sunnuntaina sitä viel puoleenyöhön väänsin. Ja kun sitte luin sitä tänään läpi huomasin että ainakin pari asiaa olin sinne unohtanu laittaa. Mutta ne voin sitte tuoda esille arviointikeskustelussa. Jotenkin hankala oli tuo hensu tehdä vaikka se ei mitenkään laaja ollutkaan. Kai niin tuttua asiaa että kun sitä alkaa paperille fiksuun muotoon kirjoittaa niin meneeki sormi suuhun. Tän jälkeen on enää yrittäjyys ja erityiskasvatus, ne jää sit ens vuoden puolelle. Sain muuten ekasta erityiskasvatuksen tentistä 5-, hiukanko olin tyytyväinen. =0) Tänään on taas opiskeluilta, nyt meillä on eirtyisruokavalioista ja allergiasta muutenki. Tästä kurssita en tee näyttöä mut käyn nuo teoriat, ei niistä ainakaa haittaa oo jatkossa.

ja huomenna pitää muistaa hakia kirppikseltä myymättä jääneet tavarat pois. Meil on tyttöjen kans ollu siä lokero 2 viikkoa ja päälle 100 euroa sieltä on tulossa. Hyvin on matkakassa karttunu tällä kuulla.. :)

Ja luntakin on tullu, ihanaa!!! Tänään oltiin pikkupoikien kans laskettelmas tuos luomantöyräs pariinkin otteeseen. Liukureilla pojat lasketteli kun luoma ei vie oo kunnolla jäässä ja sielä on hiukan vettä. Voi kun niillä oli hauskaa! Lumitöitä on kans tehty, sunnuntaisen myrskyn jälkeen pihas oli eilen varsinaiset lumidyynit, ei Esa meinannu päästä aamulla pihalle kun  oli oven eteen pyryyttäny. Kaikki pihavehkeet piti sitte tietysti vetää esille, nyt on pulkkaa, liukuria, rattikelkkaa ym piha pullollaan, suksia ei viel kukaa halunnu. Ja potkukelkalla ei pääse kun ei oo jäätä lumen alla. saas nähdä miten kauan tätä iloa nyt kestää, koska tulee plusasteita ja nämäki vähät sulaa pois. mutta nautitaan niin kauan kuin pystytään.

2089423.jpg

2089427.jpg

2089425.jpg

Ai joo, onhan meillä tänään kihlapäiväkin, 14 vuotta tulee täyteen. Ei ois vuosi sitten tähän aikaan uskonu... mitenköhän tuota juhlittais, aihetta ei paljo oo mut jos konjakkipullon isännälle hakis. =0)