.... ja meikä täälä vaan istuu koneella. ;/ Pitääs tehdä noita etätehtäviä muttei nyt oikeen motivoi. Kolme viikkoa ne siin on oottanu tekemistä ja tiistaina pitääs olla valmiina vietäväksi opelle. Seuraava tehtäväki jo annettiin joten kai se on pikkuhiljaa yritettävä... Saija ja Linne lähtivät sählyä pelaamaan, Ossi on nukkumas ja Eemelin ja Anniinan laitoon Esan mukaan. Että rauha maas tällä hetkellä.

Eilen oli Saijan kaverisynttärit, olikin mukava ilta. Tytöt olivat pajussa, söivät kakkua, muutamia leikkejä oli ja myöhään illalla viä makkaran, leipien, lihapullien ja vaahtokarkkien paistoa. Yks tytöistä jäi yöksi ja aamuyöhön ne oli vissiin valvoneet. Hiukan nuutuneita tänään sitten koko porukka, mutta pääasia että oli mukavaa. Pikkupojat oli tossa anoppilassa yötä. Anoppi oikeen itte kysyi josko ne tulisivat, sitä ei ookaan hetkeen tapahtunu. ;) Jotain jännitystäkin piti olla.... tämmönen istui jossain vaiheessa tyttöjen vessassa.

1500211.jpg

Saija koristeli itse kakkunsa.... päällä on Ullanunelmasta tilattu syötävä kakkukuva.

1500244.jpg

Tytöistä en nyt viitti laittaa paljukuvaa, mutta laitetaan tää.... se on niin kiva paikka ettei aina kerkee ees vaatteita riisua... =D

1483834.jpg

Mitäs tänne muuta.... kiirettä pitää niin ettei paljo kerkee kuin työt tehdä ja kodin pitää suht siistinä. Meille onkin tullut tavaksi että näin lauantaisin ei pahemmin siivoilla, sitä kun joutuu pitkin viikkoa tekeen yllin kyllin. Sunnuntaina sitten vasta imurointi + moppaus että maanantaiaamulla ois suht siistiä. Yks työn huonoja puolia onkin se että koti on pakko pakko siivota joka päivä vaikkei jaksais. Toisaalta.... sitten ei haittaa ees yllätysvieraat. ;)

Trampoliini on jälleen otettu kesäjemmasta, ihan yhtä suosittuna kuin menneinäkin kesinä. Nyt mun pitää vaan homamta siihen se suojaverkko, viime kesänä jo koitin mut ei ollut enää sillon missään tuohon sopivia. Nyt pitääs löytää että saan hoitolapsetkin pomppimaan. Tramppis on varsinkin Anniinalle aivan mahtava verensokerintasauspaikka, 10-20 minuttia hyppimistä niin johan on sokerit alhaalla. ;) Viime lauantaina neidin vs kävikin niin alhaisissa lukemissa kuin 0.8. Tosin siinä saattaa olla hiukan mittarin antamaa virhetulosta kun muutaman minuutin ja puolikkaan jugurttipurkillisen jälkeen vs oli päälle 3. Tosin en ihan tarkkaan tiä sitäkään miten nopeesti se sitten nousee. Mutta alhaalla oli jokatapauksessa, eikä neidillä mitää muita tuntemuksia kuin hirrrrmuisen kova nälkä. :/ Me ollaankin nyt hiukan taas vähennetty isnuliinimääriä kun tuntuu että liikkuminen näillä upeilla ilmoilla on lisääntynyt. Anniina on semmonenkin aropupu että se on jatkuvassa liikkeessä jos vaan on mielekästä tekemistä.

1500164.jpg

Tasapainolaudan rakensivat yks päivä...

1500161.jpg

Kissatkin tykkää tramppiksesta ja mikä ettei, siin on tosi lämmin kölliä kun aurinko paistaa. Tässä ns. veljesrakkautta =D

1483836.jpg

Pikkupoikien kans ollaan kiipeilty. Meillä ei täälä maalla oo mitää hienoja leikkikenttiä lähimaillakaan, jos semmoselle haluaa niin ensin pitää hypätä autoon ja ajella jonkin matkaa. Mutta eiköhän nämä aja saman asian.... ;) Tää kuva on otettu pari viikkoa sitten kun vielä oli hiukan lunta.

1500137.jpg

ja sitten luonnon omia kiipeilypaikkoja...

1483891.jpg

joen ja luoman töyrät on koluttu nyt tosi tarkkaan, kerran viikossa käydään siellä isolla murkkupesällä kattomas joko on elämää. Siinä ei viel oo ollut kun on niin isojen kuusien katveessa mutta muissa pesissä alkaa aika hyörinä olla käynnissä. Ja majaa on rakennettu, nyt se alkaa olla suht valmis, jotain pientä laittoa vielä on. Pikkupojat jo suunnitteli toisen huoneen tekemistä. ;) mehän ollaan sitä Pikkupeikko Paukapäätä jahdattu ympäriinsä, se kun on kova tekemään pahaa ja pieniä jekkuja. Ei vaan oo näkynyt muuta kuin jalanjälkiä ja hännän tupsuja. Mutta usein Pikkupeikko käy pesulla joessa, siellä on saippuavaahtoa liki joka päivä. Pojat meinas että sillä on aina likaiset varpaat, raukalla kun ei oo ees sukkia. Niimpä etittiin Esan vanhat risat sukat ja vietiin Pikkupeikolle majaan. Eemeli kirjoitti vielä viestinkin mukaan ja jokainen sitten itte nimensä alle. Ja kas kummaa, sukat ja viesti oli hävinneet seuraavana aamuna! Aina vaan on saippuaa joessa mut pojat tuumas että kai sen nyt pesee kainaloita ja hampaita... ehkä seuraavaksi viedään sitte hammasharja....=0)

1483871.jpg

Maanantaina oli piriin 4H-kokous, olin siellä kokousedustajana. Ja saatiinkin hallitukseen oman kunnan edustaja, se on hyvä juttu, varsinkin kun täälä on tosi virkeä 4H-yhdistys. Onneksi esitys ei mennyt äänestykseen, sitten ei tiä miten ois käynyt. Saija palkittiin kokouksessa kesäpossun kasvatuksesta 50 e stipendillä (se laitettiin matkakassaan koska tytöt hoiti possua yhdessä koko kesän, paperit vaan täytettiin Saijan nimellä)  ja kurpitsakisassa se sijoittui 10 parhaan joukkoon meidän piirissä, siitä sai mukavan tavarapalkinnon. Nyt on taas kaikilla tytöillä kova into päällä tehdä monenmoista, ainakin kurpitsoja ja sipuleita kasvattavat, kesäpossukin todennäköisesti taas otetaan (Jos Taru antaa... ). ja ens viikon lauantaina neidit menee tohon sokkarille pitämään kevättoria. Siel on taas myynnissä mammojen tekemää leipää, mun ja tyttöjen tekemiä kakkuja, piirakoita ja pikkuleipiä. Lisäksi arpoja ja noita kortteja. Nekin rahat pannaan sitten matkakassaan.

Mitäs muuta.... Saara Kinnusen luennolla oltiin tosiaan jo edellisviikolla, olihan se hyvä ja ajatuksia herättävä. Kinnunen puhuu niin maanläheisesti ja omien kokemusten pohjalta että luennoista saa tavallinen ihminenkin jotain irti. Pitääskin kirjastosta kattoo sen joku kirja, en yhtäkään oo musitaakseni lukenut. Ai niin, käytiinhän me kirjastossakin lasten kans yhtenä päivänä, oli vissiin kans jo viime viikolla. Se olikin hoitopojalle uus kokemus ja jännittäväkin, niin paljon kirjoja samassa paikassa. =) Ens viikolla ois tarkoitus juhlsitaa sitten vappua hiukan, naamiaisia suunnittelin ja jotain herkkua, ehkä matopullia (= Ossin nimitys tippaleiville)

Loppuun vielä kiitos kaikille MIES-decooni osallistuneille!!! Deco kotiutui eilen ja on kyllä aivan ihana!! Sivuja en nyt tähän kuvaa kun melkein kaikki on tainneet sivunsa omaan blogiinsa kuvata, mutta siis KIITOS!! =0) Ajatuksissa ois tehdä seuraavaksi lorukortteja, suunnittelin että jos saan siihen innostunutta porukkaa mukaan niin jokainen vois muutaman kortin tehdä, kuori kiertämään decon tyyliin..... mut katotaan....