Torey Hayden; Aavetyttö

Koskettava tositarina omaan varjomaailmaansa sulkeutuneesta tytöstä, jonka erityisopettaja Torey Hayden saa viimein paljastamaan painajaisensa

Jadie ei koskaan puhunut, ei nauranut, ei itkenyt. Kun Torey Hayden viimein sai taivuteltua tytön puhumaan, mikään hänen urallaan kokemansa ei valmistanut häntä siihen tuskalliseen painajaiseen, jonka Jadie hänelle paljasti. Pieni tyttö oli vankina hirvittävistä muistoista rakennetussa helvetissä, ja opettajalta vaadittiin paljon myötätuntoa, rakkautta ja suurta rohkeuttakin saada "aavetyttöä" riivaavat pahat henget karkotettua.

Jälleen koskettava ja rankkakin kirja tosielämästä. Tuttua Haydenia, ei kuitenkaan ihan sellainen kuin etukäteen ajattelin.

Torey Hayden; Nukkelapsi

Turvallisten aikuisten avulla lapsen on mahdollista selvitä rankoistakin koettelemuksista. Kuuroksi luullun, vaikeasti häiriintyneen Venus-tytön koskettava tositarina.

Haydenin uusi oppilas on lähes puhumaton. Tyttö reagoi vain jos joku uhkaa tai ärsyttää häntä, ja silloinkin silmittömin raivokohtauksin. Ensivaikutelma on että Venus on kuuro. Vierailu tytön kotiin kuitenkin paljastaa, että syynä oireiluun eivät ole neurologiset syyt vaan hurjat elinolot. Myös hätkähdyttävä totuus Venuksen Downin syndroomaa sairastavasta sisaresta selittää osaltaan Venuksen erikoista käytöstä. Torey alkaa tavata oppilastaan kahden kesken päivittäin. Tie luottamuksen syntymiseen on pitkä mutta palkitseva.

Todella hyvä kirja, toiseksi paras Haydenilta heti Häkkipojan jälkeen.  Riipaisevan koskettava kaikessa karmeudessaan, nessupaketti taas viereen tätä lukiessa.

Tess Gerritsen; Synnintekijä

Murhaaja iskee luostarin kappelissa.
Bostonilaisen Neitsyt Marian Taivaallisen Valon luostarin kirkossa tehdään joulunalusaikaan kauhea löytö. Kappelin kivilattialla makaa verilätäköiden keskellä kaksi luostarin sisarta. Toinen on kuollut ja toinenkin henkihieverissä. Millainen mielipuoli on syyllistynyt näin silmittömään rikokseen?
Teko tuntuu olevan täysin vailla motiivia, kunnes kuolinsyyntutkija Maura Isles tekee hämmentävän huomion: kuollut nuori nunna on vastikään synnyttänyt lapsen. Juttu mutkistuu entisestään, kun hylätystä vanhasta ravintolasta löytyy uusi uhri.
Yhdessä etsivä Jane Rizzolin kanssa Isles saattaa päivänvaloon vanhan hirmutyön, joka yhdistää murhat toisiinsa. Jäljet johtavat lähemmäs kuin Isles osasi kuvitellakaan.

Hmmm... jostain syystä Gerritsenin kirjat ei oo enää yhtä hyviä kuin ennen. Murhaajan arvaa jo alkumetreillä, mutta niinhän on lähes aina kun saman kirjailijan tuotoksia lukee useamman. Ihan hyvää trilleri kuitenkin