Päivä oli ihanan aurinkoinen mutta niin se vaan sateiseksi muuttui iltaa kohden. Tytöt soittivat illalla Esalle, siel oli kuulemma ollut aikamoista myrskyä. Onneksi siltä vältyttiin.

Eilinen päivä oli toisaan laiska päivä, mitä nyt ne pakolliset kotihommelit tein. "Roskaruuan" syöminen jatkuu, eilen ostettiin Riitan herkun metripizzaa, kaks pakettia tuhottiin ja lisäksi muutama lihapiirakka. Tänään oli toivelistalla mummonmuusia ja nakkia, mikäs sen helpompaa ruokaa. ;) Ihme kyllä Anniinankin sokerit on pysyny hyvänä, ennemmin liikaki matalia arvoja välillä. Siis vaikka roskaruokaa ja herkkujakin ollaan pitkin viikkoa syöty (viimeks tänään ½ possumunkkia)... okei, okei, hiukan karkkiakin vaikka huomen vasta on virallinen karkkipäivä. Mittarista kun katoin niin 7 päivän keskiarvo oli 6.7, vallan erinomainen. =0)

Tänään olin aamupäivällä pikkupoikien kans seurakunnan perhekerhossa, siel on aina mukava käydä, niin nytkin. Eka kyllä aattelin että empä taida viittiä lähtiä, kotonakin olis ollu hommaa mutta ihan kiva kun mentiin kuitenkin, pojillakin oli mukavasti leikkikavereita. Eilen ois ollut syksyn eka d-yhdistyksen perhekerho, sinne ei jaksettu lähteä, ens kerralla sitten. Anniina on illat niin väsyksissä että ollaan koitettu kotona olla ja vaan kavereiden kans touhata, harrastuksetkin oon siltä jättäny minimiin. Käsityökerho peruttiin kokonaan, nyt on vaan maanantaisin tenavajumppa ja joka toinen perjantai on 4H-kerho.

Niinkuin oli tänäänkin... Saija ja Linne menivät ensin maalauskerhoon, 16-17.30. Siinä välissä pojat meni tohon naapuriin mammalle ja paapalle yöksi, kovasti sitä oli odotettukin. Minä ja Anniina vietiin mamman ja paapan noukkimat puolukat 4H:n marja-asemalle, nyt oli 75½ kg eli rahaa kertyi matkakassaan 60,40 e. Apteekista piti hakia antibioottia yhdelle lehmälle, sil on utaretulehdus. Just oli solut alhaalla mutta tällä viikolla otetussa testissä 310 tuhatta!!! Kyl hiukan keskusteltiin lomittajien kanssa että mistä johtuupi... hitsi kun harmittaa, siin menee 40 kg maitoa sivuun per päivä. On siel pikkuvasikoita jotka sen juo mut kuitenkin, maitotilistä pois ja ylimääräistä työtä sekä rahanmenoa, antibiootit maksoi yli 60 e, kyllä siihen saa jo muutaman litran lypsää. :(

Niin, 4H-kerhoa pidin minä taas vaihteeksi, kun on tuo marja-asema niin ohjaaja on siellä hommissa. Mukavaa meillä olikin, pihalla ensin hippaa, pallohippaa ja apina-purkkista. Sitten, yllätys yllätys, alkoi tietysti sataa joten eiku sisälle. Hirsipuu oli tän illan sana, kyl noi tenavat onkin hyviä ja fiksuja keksimään niitä sanoja, ei mulla enää tahdo leikata niin nopeesti.... Jeps, mulla ainakin oli mukavaa, toivottavasti jollakin muullakin.

Kerhon jälkeen mentiin tyttöjen kans pizzalle, Teemu tuli samalla kyytillä kirkolle ja on vieläki samalla reissulla. Kun se vaan muistais tulla ajoissa kotio, on nimittäin huomenaamulla pojalla aikainen herätys 6.00, navettaan lomittajan kans. Viime viikolla yhtäkkiä ilmoitettiin lomatoimistosta ettei toinen lomittaja tuu lauantaina. Eipä siin auttanu kuin panna Teemu hommiin... ;) No oikeesti se menee ihan mielellään, jatkuvas rahapulas kun on. Tilas viime viikolla itelleen kesätienisteillä tietokoneen, eli on taas p.a. Ne sakot ja kuukausittaiset puhelinlaskut ym menot päälle niin kyl euroja kuluu. Meillä kun on sopimus että mitään varsinaista kuukausirahaa ei makseta vaan poika saa "palkkaa" sen mukaan miten tekee töitä. Työt on joko tunti- tai urakkapalkalla ja sitten on töitä joista ei makseta mitään. Niitä on kuulemma ihan liikaa ja muistakin palkka kehno, palkkaneuvotteluja pidetään silloin tällöin, valitettavasti (Teemun kannalta) ne ei oo korottavasti ainakaan viel vaikuttaneet. Joskus se uhkaa menevänsä lakkoon.... =0)

Pizza siis oli hyvää kuten aina, ihan ähky olo vieläkin vaikka kasilta syötiin. Kotio kun tultiin katottiin hauskat kotivideot loppuun ja nyt tytöt jo kaikki nukkuukin. Ihanan hiljaista. Anniina saa nukkua mun kans, ens yönä kaverina onkin sitten taas Esa. ;)

Huomenaamulla lähdetään ajelamaan Seinäjoelle, tarkoitus on hiukan shoppailla vaatekaupoissa ja ainakin yhdessä askarteluputiikissa. Enkelin Eväspussis täytyy käydä kattomas onko uusia lehmämukeja tai -laseja. Saijalta meni tänään koulus reppu rikki, toivottavasti cittarista tai jostain löytyy viel puoleen hintaan reppuja, valikoimat alkaa kyl varmasti olla jo aika kehnot. Mutta eikähän sieltä joku löydy mikä neitille kelpaa. Teemulle vyö ja pari hupparia, siinähän sitä jo onkin ostettavaa. Iltapäivällä mennään viel uimahallille ja syömäänkin kai pitääs jonnekin... ei kyl ainakaan pizzaa... ;) Täälä on huomenna semmonen kyntötapahtuma, siellä on vanhoja traktoreita ja koneita, esittelys myös ihka uusia jontikoita. On makkaraa, kaffia, mönkijöitä, arpoja ym. Paappa lupas mennä sinne pikkupoikien kans jos on kiva ilma. Että mukava päivä tiedos niilläkin.

Mutta nyt nukkumaan että jaksaa.... tässä hiukan kuvaa että päästään huomisen tunnelmaan, tosin tätä "prutkua" ei kyntöpäivässä huomenna nähdä.

902290.jpg