Eilen hätäsesti ton piparitalon kuvia laitoin, nyt vois kirjuutella hiukan pitempään. Eilen oli nimittäin yksi niistä todella harvinaisista illoista kun ei oo pakko mennä yhtää mihinkää! Monelle illalle on joulujuhlaa, opiskelua, ratsastusta, kyläilyä sun muuta, nyt sai vaan olla. Joka tarkoitti käytännössä pasteijoiden tekemistä, keittiön ruokakomeron siivoamista ja sitten vietiin Saijan kans tyhjiä pulloja kauppaan ja samalla lahjapaketit Joulupuu-keräykseen. Meillä on matkakassa karttunut niin hyvin tämän syksyn aikana että enää puuttuu alle kolmasosa koko matkan hinnasta, nyt tuli noista pulloista taas hiukan täydennystä. :)

Päivällä sain lähetettyä ensimmäisen oppimistehtävänkin, vihdoin ja viimein, kohti Jyväskylää ja nyt kauhunsekaisin tuntein odottelen mimmonen palaute ja ennenkaikkea numero sieltä tulee.... kun ei yhtää tiä tässäkään mimmonen vaatimustaso on jne. Omasta mielestä tuli ihan ok tehtävä, varsinkin autismia ja siitä aspergeria käsittelevä osa oli mun mielestä onnistunut. voipi tulla bumerangina takaasi.... toivottavasti ennen joulua palaute tulee. Seuraavaksi on sitte ens viikolla ryhmäkeskustelu tutustumiskäynneistä, tänään viel mennään toimintaterapiaan tutustumaan ja sitte pitääs kattoa joku dokumentti. Siitä tulee hyväksytty/hylätty, luulen että ku kirjallisen osuuden on tehny ja ryhmkeskusteluun osallistuu nii eiköhän siitä hyväksytty tuu. Ja sitten seuraavan tehtävän kimppuun joka tehdään parityönä, sitä pitääs pikkuhiljaa alaata työstämään, taitaa mennä väkisinkin joulun jälkeen.

Ossilla oli muskarista perjantaina joulujuhla, sinne oli kutsuttu vanhemmat, minä menin yksin kun Esa tietty siihen aikaan navetassa. Hauskaa oli ja tiistaina olisi sitten ollut oikeen koko Panula-opiston päätöskonsertti jossa muskaritkin esiintyivät... noh, Ossi kieltäytyi sinne lähtemästä, meinas että yhdet juhlat ja laulamiset saa piisata. =)

Joululahjaostoksilla oltiin lauantaina Keskisellä ja melkein kaikki saatiin mitä meinattiinkin, lauantaina vielä Vaasaan tyttöjen kans perinteiselle shoppailureissulle niin eiköhän sitte oo kaikki hankittuna. Jotenkin vaan tuntui niin haikealta kun ei enää ollutkaan niitä valtavia määriä isoja lelulaatikoita osotskärryissä mitä menneinä vuosina. Tytötkin alkaa kaikki olla jo niin isoja etteivät enää leluja toivo, paketit siis pienenevät vuosi vuodelta, jospa ne kohta mahtuisivat kunnolla kuusen allekin. =D Joulupukille kirjoittivat viime viikolla ja eilen aamulla oli sitten Tonttu käynyt ja jättänyt tilalle karkit. Ossin toivomuslista oli kaikkein hauskin; kirves, linkkuveitti, tyyny, Paavo ja mikä tahansa poikien lelu ja suklaapukki. Saas nähdä mitä pukki sitten aattona tuo....

Joulusiivoukset on jääny tänä vuonna hiukan vähemmälle, ei jaksa työpäivän jälkeen yleensä ku perussiivon. Keittiön kaappeja ollaan hiukan tyttöjen kans järjestelty ja vaatehuone pitää kyllä siivota perinpohjin. Muuten sitten tehdään Linnen synttäreiksi vaan hiukka paree viikkosiivous, jos keriitään. Leipoa vielä pitää, lapset ahertivat sunnuntaina piparitaikinan kimpussa ja tekivät keskenään ihania pipareita, mä väänsin sillävälin tota tehtävääni. Pojat oli lauantaina Mamman kans tehneet taikinan ja kyllähän oli hyvää! Piti jo äkkiä piparit laittaa parempaan talteen ettei niitä kaikkia heti hotkita. Ja tässä piparitehdas käynnissä....

1260422520_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 Lauantaina vietettiin myös oman perheen kesken pikkujoulua, siitäkin on tullut jonkinmoinen perinne. Paljussa rentoutuminen jäi nyt väliin kun oltiin päivä siellä ostoksilla, mutta muuten oli mukavaa. Tytöt olivat tehneet tarjottavia jo päivällä valmiiksi ja sillävälin ku Esa kävi lypsyllä viimeisteltiin ne. Pikkujoululeipä oli tämän näköinen.... (toi rusina ei esitä syylää vaan Joulupeikon hammasta. =D )

1260422736_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1260422840_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

eikä pikkujoulua ilman Pukkia, tietenkään!

1260422885_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1260422947_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pukilla oli kiire joten äkkiä vielä piirileikit ennen lähtöä....

1260422974_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vaikka Ossikin tiesi että Pukkina oli Eemeli niin silti vaan jännitti hiukan. :)