Eipäs sitä oo tänne tullut taas hetkeen kirjoiteltuakaan, tuntuu että päivät ja viikot menee niin hurjan nopeesti. Onneksi keskiviikkojen opiskelut Seinäjoella on nyt hetkeksi ohi, enää on tuo erityispedagogiikka, opistolla käyn torstaisin ja vielä pitääs ehtiä kotona tekemään kovasti töitä. Eka tentti on ens maanantaina ja pikkuhiljaa alkaa paniikki iskeä.... pitääs keriitä lukemaan.... onneksi on hiukan tuttuakin asiaa niin ei tarvi ihan kaikkea opetella alusta. Ja noi tuutorin lähiopastustunnit on kyllä erittäin hyviä, ilman niitä ei mun opiskelusta ainakaa tulisi yhtää mitää. Samoin verkkotallenteet on ollu erinomaisia, hyvät luennoitsijat ja hyvät musitiinpanot, siinähän se pääosin on. Katotaan nyt miten torstaina käy, pääsenkö tuutoritunnille kun huomenehtoolla mulla ja Anniinalle laitetaan nasunuhapiikki, siitä on kuulemma tullu aikas monille kuumetta, lihassärkyä ym, voipi olla torstai sitte petipäivä. Anniina sai viime viikolla tavallisen influenssarokotuksen, sitä mä en itte oo tavannu ottaa mut toi nasunuhapiikki täytynee käydä pistättämäs. Muu perhe saa sitte hiukka myöhemmin.

Perjantaina meillä on taas vaihteeksi oikeen kunnon halloweenit. Tyttöjen kavereita oli 5 ja neljä niistä jäi yöksikin, puol kolmeen sitten kikattivat ja lopulta olivat nii väsyksis etteivät jaksaneet meidänkää likat omiin sänkyihinsä kömpiä vaan nukkuivat sikin sokin lattialla patjoilla tai niiden vieres. :) Pikkupojat olivat mamman tykönä ja Anniina oli sitten Lindan kans "kauheimmat" hetket, vaikka illalla kyllä meidän kans pihalla hääräsivät liki 10 saakka, koulun poikia tuli vakoilemaan ja niitä sitten piti ajaa takaa pitkin kylää. Muuten ihan kiva että tulivat, hiukan lisäjännitystä iltaan,  mutta ihmettelen miksi sitä sitten pitää tehdä pahaa kun toisen markille tulevat.... :/ heittelivät tavaraa autotallista, yks suksisauva osui Eemeliä käteenkin, tosin ei siitä kipiää tullu mut ois voinu tulla. Esan laittamia tiesulkuja ne heitteli ojaan ym. ym. Jotenki tuntuu eikö nykyään muksuille edes kotona opeteta hyviä käyttäytymistapoja ja toisen omaisuuden kunnioittamista???

tuota lukuunottamatta oikeen magee ilta, Esa ja Teemu oli tehny kaikenlaisia hirvityksiä naapurin riihelle (kysyttiin toki lupa saako sinne mennä) ja kyllä ne meitä onnistuivatkin säikyttelelemään.... illan päätteeksi vielä käytiin läheisellä hautausmaalla, aluksi tyttöjä hiukan pelotti mutta loppujen viimeksi se olikin rauhoittava ja kiva paikka. Mä itte tykkään käydä hautausmaalla, varsinkin pimeällä kun kynttilät loistaa haudoilla.

Etelänloma on varattuna ens kesäksi, siitä on nyt varausmaksu maksettuna ja kovasti ollaan lasten kans ahkeroitu että saadaan loppurahatkin kasaan. Kahdet syystorit tytöt piti, samoin oltiin Mll:n kirppiksellä viikko sitten myymässä. Kaikissa kävi kauppa hyvin ja vielä äiteellä on muutamat tilatut villasukat tekemättä, niitä meni aivan tuhottomasti. :) Seuraava tempaus on sitten täälä suuret joulumyyjäiset, niitä ajatellen tytöt on jo alanneet tekemään tulitikkuaskeja ja joulukorttejakin pitääs keriitä vääntämään. eilen just pengottiin varastot ja hyvin löyty tavaraa yllätyspaketteihin, karkit ja paperit vaan täytyy ostaa. Samoin arpavoittoja on kivasti, niitä pitääs muutama jostain hommata. Tässä kuvia toreilta ja kirppikseltä....

tää oltiin pihalla lokakuun alussa, erittäin hyvä myynti, kaikki leivonnaiset meni ja esim. porkkanat  ja leipä loppu kesken.... mahtava tunnelma, tykättiin kovasti, hiukan sormia ja varpaita lopuksi palelsi. saldo noin 350 ekee

1257248106_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

ja s-marketis sisätiloissa syyslomalla, sukkia meni ainaki 25 paria, muutenki kauppa kävi alkukangertelujen jälkeen, saldo vähä vajaa 400 ekee. Linne oli Vaasas joten Saija ja Anniina hoitivat myyntihommat (valottunut kuva, sori)

1257248139_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

ja Mll:n kirppis, myyjiä yli 40, ostajia ois saanu olla enemmänkin. Mutta kauppa kävi siihen nähden hyvin, tuotto 113 ekeä.

1257248159_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja nyt meillä on varattuna paikkakunnan uudelta kirppikseltä myyntipaikka pariksi viikoksi tos kuun lopussa. Pitääs pikkuhiljaa tavaroita alkaa hinnoitella ja kattella, ehkä sitte tentin jälkeen löytyy motivaatiota siihenkin.

Juha Tapion konsertis Seinäjoella oltiin kans, Saija ja Linne sekä naapurista ystäväni tyttönsä kans oli mukana, meillä oli erittäin onnistunut ilta. Mä ainakin nautin, tytöt ei oikeen tykänny kitaristista joka sai välillä kitaransa "itkemään", mun mielestä vallan mahtavaa!! kalliit liput mutta joka euron arvoiset, varsinkin kun seurakin oli niin mukavaa.

Siinäpä tärkeimmät tällä kertaa, loppuun vielä kuva lasten kavattamista kurpitsoista, Eemelin oli tänä vuonna suurin, painoa 24.4 kg, tytöillä sitte hiukan pienemmät. Eemelistä vois todeta sen verran että ei oo helposti alaannu pojan koulutie, kiusaamista ollu koko syksyn, mutta nyt siihen on kovalla kädellä puututtu. Araksi ja varautuneeksi sekä itkuiseksi on meidän reipas ekaluokkalainen muttunut, sydäntä särkee pienen pojan vuoksi. Mutta siitä ehkä lisää toisella kertaa....

1257248075_img-d41d8cd98f00b204e9800998e