Tänään ollut ensimmäinen normaalipäivä, paitsi että vain yksi hoitolapsi on hoidossa, yksi kipiänä ja yksi vielä varmuudeksi loppuviikon kotihoidossa. :)

Meillä tosiaan Saija, Eemeli ja Ossi sairastivat nasunuhan viime ja tällä viikolla, Eemeliä tauti koetteli pahiten, sillä oli jalat tosi kipiänä muutaman päivän. Kuume onneksi laski Ibusalin ja Tamiflun avulla niin Eemelillä kuin Ossillakin. Saija ei sitä saanut kun hoksattiin vasta niin myöhään että nasunuha tais silläkin olla, eikä kuume noussu koskaan korkealle. Teemu oli muutama viikko sitten kans kipiä ja korkeassa kuumeessa + angiina, mitä tautia sitten olikin niin nyt ainakin tuntuu säästyvän. Samoin ku Linnellä on vaan jotain yskää, toivottavasti ei muuta tuukkaan. Anniinan ja mun rokotus tais ehtiä tehota ja mekin ollaan pysytty terveinä. Linne rokotetaan perjantaina. Että tämmöstä.

Tänään on sitten tosiaan kaikki jo koulussa, Ossi jätti eilen kerhon väliin kun sen oli kuulemma taittoluu niin kipiä =D =D Ja taittoluu on muuten polvi, jos joku ei sitä sattunut tietämään. :) Tais syynä kumminki olla se että Eemeli oli viel kotona. Hakivat sitten Esan kans pihakuusen ja nyt siinä onkin sitten jo valot piristämäs näitä syksyisen sumuisia ja harmaita päiviä. Oon laittanu ikkunoillekin jouluvaloja ja vaihtanu verhot, eihän täs enää oo ku reilu kuukausi jouluun. Ihanaa!!! Mä oon oikee jouluhömppä!! Oikeen innolla ootan koska pääsee jouluostoksille tonne ruuhkaisiin kauppoihin... =0)

Eilen vietiin tohon meidän uudelle kirppikselle tavaraa, varasin sieltä paikan kahdeksi viikoksi. Toivottavasti jotain menee kaupankin ettei tarvi kaikkee takasin kotio tuoda. Ja saadaan matkakassaan täydennystä. ;) Ens sunnuntaina on täälä Suuret Joulumyyjäiset, niihin ollaan noita tikkuaskeja, karkkipussukoita ja kortteja tehty, lauantai on sitte leipomispäivä ja perjantaina pitää koota piparitalot. Mammat on kans valjastettu hommiin, molemmat tekevät leipää ja mun äitee on kutonu villasukkia oikeen urakalla, niitä on myyty noin 40 paria jo tänä syksynä, muutama tilaus odottaa tekijäänsä ja nyt toivottavasti menee sitten vielä hyvin kaupaksi tuolla myyjäisissä. :)

Hoitolapsille pitääs kehittää jonkinmoinen kiva joulukalenteri, ei välttämättä mitään tavara/karkkijuttua. Ja vaikka semmonen mikä menis useamman vuoden. Jos on joku hyvä idea niin kertokaa ihmeessä, ens viikon aikana sitä pitääs tehdä ainakin ekoja luukkuja.

Mulla on muuten uus hoitolapsikin, semmonen pikkuinen tyttöprinsessa tuli tänne poikasakkiin. Ikää neidillä on 2½ vuotta ja oikein soma tyttö onkin, samoin vanhemmat on oikein mukavat. Hiukan alku oli tietysti hankalaa kun meille iski tuo nasunuha mutta nyt päästään kunnolla tutustumaan ja saadaan aikaseksi mukava päivärytmi. Neiti on kokopäivähoidossa, vuoroviikoin joko 9-17 tai 7-15. Ja hienoa oli huomata että kaikki lapset tulevat toimeen keskenään vaikka ikähaarukka onkin nyt kahdesta vuodesta ekaluokkalaiseen. Meillä on täälä oikeen mukavaa, jos palkka olis perhepäivähoitajilla paree niin ei tän ihanampaa työtä voisi ollakaan! =D

Ja opiskeluissa mennään niin pitkällä että se ainoa pakollinen tentti oli viime viikon maanantaina ja nyt kauhun sekaisin tuntein odottelen arviointia. Oli kyllä hiukkasen vaikeampi ku luulin, vaikka luin siihen todella paljon. Ehkä en sitten ihan oikeita asioita kuitenkaan... eli nyt täytyy sitten toivoa edes sitä kolmosta niin ei oo pakko uusia, tosin itte en siihen ihan tyytyväinen voi olla, riman oon sen verran ylös laittanut. Ja oppimistehtävät on pahasti vaiheessa, eilen koitin tehdä hiukan mutta ei oo motivaatiota. Sitä odotellessa sitten käydään noilla lähiopastustunneilla joita on joka viikko. Viime viikolla oltiin tutustumassa täällä ja vielä olis pari tutustumista ja joku dvd:n tms analysointi. Että kyllä se siitä. Teemulla muuten meni sekä äikän että yhteiskuntaopin kirjoitukset ok, moni oli syksyn kirjoituksista saanut hylättyjä. Teemu meinaa ton äikän viel uusia keväällä, silloin on lisäksi ainaki historia ja matikka kirjoitettavana. 

Mutta tämäpä tässä tällä kertaa.... ja loppuun aiheeseen sopiva kuva, Linnen marsipaanipossu! =D

1258629159_img-d41d8cd98f00b204e9800998e