ja kurpitsojaki on pitäny parina yönä peitellä kun on ollu lämpötilat lähellä nollaa... voi kökkö mikä työ niistä on. :/ Sipulit nostettiin eilen kuivamaan, oli varret jo ihan maata vasten, eipä ne enää kasva. Eikä oikeen mahdottomasti tullutkaan, tytöt on jo tilauksia saaneet, kaikki taitaa mennä suoraan ettei tarvi kellekkää kaupata. :) Syyskuulla aateltiin mennä tohon torille myymään juureksia ja muuta... katotaan jääkö niille mitää myytävää sinne asti.

Koulua on ollu viikon verran, mulla onkin nyt monta koululaista.... Saija aloitti yläasteen ja tykkää kyllä kovasti, se on saanu paljon kavereita ja muutenkin tuntuu viihtyvän. Kun vaan jaksaa opiskella, paljonhan siellä tulee uutta asiaa ja läksyjä. Saija on kesän aikana aikuistunut hurjasti vaikka se aina onkin ollut semmonen pikkuvanha ja ikäistään vanhemman oloinen. Linne on sitten ala-asteen "iso" eli kutosella. Silläkin ihan ok tuo koulunkäynti, hiukan on surkiaa kun on luokkansa ainut tyttö, mä jo murehdin miten se sitten yläasteella vuoden päästä pääsee vauhtiin kun on tommonen hiljainen ja arka tyttö (tullu luonteeltaan ihan täysin isäänsä). Ja luokkaretkikin ens keväänä.... pitääs saada joku ikaisensä hyvä kaveri. Mutta kun ei se pahemmin ees halua harrastuksiin, mis vois tutustua toisiin tyttöihin. Ratsastamas se käy kerran viikos, siä ny ei pahemmin kavereita oo ja vatsatanssis sitten tietysti, sielläkin on vaan Saijan ikäisiä kavereita. 4H-kerhos sitten on taas vaan oman kylän muksut....No, mukava tyttöhän se on, eiköhän kaikki järjesty, toivottavasti. :)

Anniina "pyryharakka, pikkumyy" on sitten kolmosella, silläkin alkaa nyt "oikee" opiskelu, englanti sun muuta. Ja ymppi ja uskonto on nelosen kirjat, ens vuonna lukevat sitten kolmosen oppimäärät. Pitkät lukuläksyt tiedossa ja kunnon kokeet. Kivaa on kuulemma koulus, mitä ny sokerit sitte tietysti heittelee näin aluksi miten sattuu. Yks päivä oli koko päivän kymmenen arvoja... no, lisättiin eilen sitte inskaa hiukan.... koko päivän mittaili 2-4 alkavia arvoja, vielä illallakin sai tankata leipää ja hedelmiä. Pöh!! Parin viikon päästä sille nyt laitetaan verensokerin mittaussensori, jos sen avulla selviäis miks hobbis on korkee ja noita matalia tulee kumminki suht paljon... samalla saa harjotiella miltä tuntuis pitää pumppua, se kun olis kans haaveena saada. Anniina kun hoitaa itte niin hyvin d:nsä niin pumppu olis mahtava sille, niitä ei vaan oo kovin montaa vuosittain jaossa sairaalapiirillä, ovat kai suht kalliita vempaimia. Mutta taas seuraavalla polikäynnillä otan puheeksi. ;) Just soitin uimahallillekin ja varmistin ettei koulun uintiviikkoa vaan oo ton sensorin kans samaan aikaan. Sen kans kun ei voi mennä uimaan niin olis sitte siirtäny sitä laittoa. Ei onneksi osunu viikot päällekäin, hyvä niin.

Ja onhan meillä sitten vielä Eemeli ekaluokkalainen. =D Se tykkää kans olla koulus, välitunnit on toistaiseksi kaikkein mukavampia. Ekana päivänä meinas heti jäädä läksyt tekemättä, pojat on näköjään poikia aina ja kaikkialla. Täs on kuva ekalta kouluaamulta... reppu on turhan iso mutta kun se halus ton Mehukatin minkä voitti kesällä. Menee sitten kuulemma lukios vielä =D Pyörällä koululaiset menee, yhtenä aamuna Eemelin pitää mennä yksin ja parina iltapäivän tulla yksin, mutta hyvinhän se osaa pyöräillä, reipas poika. :)

1250678800_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Teemulla on menos vimppa vuosi lukiossa ja ens kuulla on sitte ekat kirjoitukset, äikkä ja yhteiskuntaoppi. Muuten menee oikeen mukavasti mutta ne kielet, ne kielet :/ Millä sen päähän saa taottua että PAKKO lukia niitä....??? Kuorma-autokortin kävi ajamas viime viikolla, enää on sitten se kakkosvaihe ajamatta jossain vaiheessa. Nyt vois ettiä jotain töitäkin mis pitää ajella kuorma-autolla, tosin työt on tällä hetkellä kiven alla. Saija pääseekin mukavasti välillä Teemun kyytis kouluun, ei tarvi nii aikasin ihan herätä ku bussilla mennes, muutenki on pitkät päivät, molemmilla. Ja Teemulle pitääs ny hakia sitä opintotukeakin, en tiä saako mutta ei siinä mitää häviä jos ei voitakaan. Se hyvä puoli että Esan tuloja ei siinä oteta huomioon, vain vanhempien. Eli vois olla hiukan toivoa saada joku kymppi edes.

Mitäs Ossi sitten, pahnanpohjimmainen vaan ei vähäisin. :) Päiväkerhot alkaa loppukuulla ja sinne menoa oottaa jo kovasti. Muskariin vein sen eilen ekaa kertaa, sielläkin tykkäs olla, se kun tykkää lauleskella ja soitella, oli vaan hiukan pettyny kun ei sitten päässytkään rumpuja paukuttamaan. ;) Ilmeisesti ne rummut on joulupukilta toivottava, ei oo innostus yhtää hiipunu. (Jos jollakulla on käytetyt niin tarjoa =D )

Että aika kovilla oon minäkin noitten koululaisten kans, läksyjenteos pitää auttaa ja harrastuksiin kuljetella. Oliskohan hiukan pitäny ennemmin tuumata.... hih =D Omat työpäivät venyy aamuseittemästä yli iltaviiteen ja vielä ois haaveena se oma opiskelu. :) kyllä mä nyt sen ilmoittautumislomakkeen täytin ja meen ainaki siihen ekaan infoon, katotaan sitten miltä alkaa tuntua... erityispedagogiikkaa siis lukemaan avoimeen yliopistoon. Johonki toiseenkin juttuun lähdin mukaan, siitä myöhemmin lisää, jos se toteutuu niinku on suunniteltu. :)

Linnellä on hiukan ollu ongelmia ton herpestulehduksensa kans. Koko kesän on joutunu syömään estolääkettä ja heti kun ne loppui niin suus 5 rakkoa. :( Nyt siitä otettiin sitte eilen verikokeet ja estolääkitys jatkuu toistaiseksi. Kilpirauhasvastaukset tulee parin viikon päästä, sokeriarvot oli ok, samoin natrium ja kalium ja Hb 137. Joku maksa-arvo oli hälyttävän korkea, sitä lupasivat näyttää viel lääkärille, pitääkö sille jotaki tehdä. Soitan sinne tunnin päästä ja kysäsen asiasta. Saas nähdä löytyykö mitää selitystä sille miks se virus jyllää ihan koko aika... itte aattelin että voisko tuo tuloillaan oleva murkkuikä vaikuttaa, kun kroppa ja hormonitasapainot muuttuu ym.... ei lääkäri siihen oikeen ottanu mitää kantaa, mumisi vaan jotain. Aatteli kai että mikä diagnoosien tekijä tukoin kuvittelee olevansa... ;)

Täälä oli alkukuulla elolystit, paljon kivoja tapahtumia, kuten siirrettävien saunojen kokoontumisajot. Pikkupojat viihtyivätkin saunoissa molempina päivinä, mä olin tyttöjen kans vaan lauantaina. Samana viikonloppuna oli kirppistapahtuma ja siellä oltiin tyttöjen kans. Leluja, pelejä, DVD:tä, kirjoja ja naamiaisasuja myytiin yhteensä yli 200 eurolla. Tyytyväisiä ollaan. Nyt onkin pohdittu sitä etelänmatkaa jo ens kesälle, näyttäis että saadaan rahat kasaan. Hiukan jo matkatoimistojen sivuilla surffailinkin vaihtoehtoja vertaillen. :) Ja matkaseura on tervetullutta jos joku innostuu ens kesänä lähtemään Bulgariaan =D

Ja tässä loppuun kuvia sauna-ajoista... paloautosauna kiinnosti tietysti poikia

1250679523_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ossi viihtyi matkalaukkusaunassa....

1250679670_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

siinä oli erillinen kylpyosasto...

1250679857_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

tänä vuonna oli paljo erilaisia kylpymahdollisuuksia, poreammetta, paljua, lava-auton lavalle tehty uima-allas ankkoineen ym., ym.....

1250679574_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1250679493_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 sekä yks kuva kirppikseltä meidän pöydästä. :) aurinko paistoi niin jännästä kulmasta että kuvasta tuli huono.... kuva otettu aamulla kun osa pöydistä viel tyhjinä. parikymmentä myyjää siellä oli.

1250679361_img-d41d8cd98f00b204e9800998e