Ihmisen elämään ilmeisesti kuuluu se että aina pitää saada valittaa jostain, jos ei muusta niin ainakin säästä. Jos ei oo liian kuuma nii on liian kylmä, liika pimiää lähtiä lenkille tai liika valoosta nukkumiseen, liika vähä lunta hiihtämiseen tai liikaa lunta ja ainaisia lumitöitä.... ja näin kesällä liika sateista tai liika poutaista... no nyt kyllä sais jo sataa! =D Meilläpäin ainaki on tosi pölyystä ja kuivaa, silmät on ku sammakolla aina kun oon ollut ½ tuntia pihalla, yöks, en tykkää tämmösestä kelistä. Vaikka onkin kivaa kun on lämmintä ja voi olla paljon pihalla, mut kunnon vesisade ois poikaa. Onneksi tytöt lupas huolehtia kasvimaan ja kukkien kastelusta koko kesän =) Yöpakkasiakin on ollut oikeen kunnolla, siispä kurpitsoja ei vielä oo laitettu maahan ollenkaan. sipulit, punajuuret ja herneet on kasvamassa, tosin ei niis vielä huimaa kasvamisen vauhtia huomaa. ;) Mansikkamaa saa näinä päivinä kunnon rastasverkon suojakseen, paljon on nuppuja ja kukkia, toivottavasti tulee myös mansikoita. Mä ostin muutaman mustikkapensaankin, saas nähdä koska niistä sitte tulee satoa, parin vuoden päästä kai jos niin kauan hengissä selviävät. Tässä mansikkamaa....

 1244544597_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

ja herneenkylvöä...

1244543664_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1244543561_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 Anniina ja Linne oli viime viikolla ratsastusleirillä ja olivat kyllä saaneet vettä niskaan joka päivä. Mutta ei se tuntunut haittaavan, mukavaa niillä oli ollut. Keskiviikkona vein ne kahdeksalta aamulla ja perjantaina neljän mais oli haku kotio. Hyvin oli siellä mennyt ja intoa puhkuen ovat soitelleet kuulumisia iltaisin. Mähän jännitin miten Anniinalla menee, ja ittekin se hiukan hermoili, mutta eipä tuolla mitää ongelmia oo ollut. Ainut mitä harmitteli oli se kun yks päivä jäi ilman jäätelöä. Olivat menneet kyläkioskille karkkiostoksille, mutta Anniina unohti insuliinit mökkiin. Jäi siis jätski syömättä mutta osti sitte suklaata tilalle ja söi sen kun pääsivät takaisin. ;)

Kauan aikaa tuumasin viittinkö niitä tonne ratsastusleirille ees laittaa, vaikka sinne halusivat, on meinaan sen verran kallista lystiä (tähän kohtaan iso KIITOS Leilalle & Juhalle "sponsoroinnista"). Mutta jo keskiviikkoiltana tulin siihen tulokseen että on kyllä jokaikisen euron arvoinen reissu, väittäisin jopa että tyttöjen mielestä päihitti mennen tullen kaikki puuhamaa/särkänniemi/powerpark-reissut, niin kivaa niillä oli ollut ja hevosia on saanut hoitaa niin paljon kun jaksaa, ratsastamisesta puhumattakaan. Olivat harjoitelleet laukkaamista, maastoratsastusta, esteitä ym ym. Lisäksi oli ollu montaa muuta puuhaa, leikkejä, kisoja, leirikaste ym. Ja uusia kavereita :) Molemmat tytöt ratsastivat neljällä eri hevosella, lisäksi tosiaan paljon hoitamista, lammastakin olivat saaneet riimunarulla talutella. :)

Perjantaina Linne sitten meni samantien Vaasaan kummiensa työ, kotona kerkes vaan käydä suihkus, vaihtaa vaatteet, syödä ja hetken hengähtää. Juha haki tyttösen sinne ja minä sitten pyhänä kotio. Toooooooosi kivaa oli ollut sielläkin ja niinkuin aina viikonloppu tuntui ihan liian lyhyeltä, aika olis varmasti kulunut kauemminkin. =)

Saijalla oli kaveri pari yötä yökylässä ja tytöt nukkuivat teltassa. Torstaina mulla oli sen viimesen näytön arviointikeskustelu Kauhajoella ja tytöt tuli mukana sinne. Shoppailivat sitten sen pari tuntia mitä mulla kesti. Hyvät arvostelut tuli taas ja nyt odottelen sitten tutkintotodistusta, saas nähdä koska tulee. Perjantaina sain teoriaopiskelusta todistuksen, semmonen oli ku odotinkin. Hiukan kyllä kiinnostais syksyllä lähtee taas opiskelemaan jotain, erityispedagogiikka kiinnostaa älyttömästi mutta katotaan nyt... Kauhajoella ois kyllä avoimen yliopiston kursseja, samoin Ilmajoella, ei sinnekkää mahdoton matka oo.

Viikonloppuna oli markkinatkin, lauantai vietettiin Saijan ja Anniinan kans Seinäjoella koluten muutamia kirppiksiä ja ehdittiin käydä H&M:llä ja Seppäläskin. Niin ja uimas, olikin tosi mukavaa. Eemeli ja Ossi olivat anoppilassa yökylässä, nyt siellä on vuorostaan Anniina. Sunnuntaina sitten mentiin koko sakki markkinoille, Esakin käväisi vaikkei se niistä kauheesti perustakkaan. Se lähti sitten pikkupoikien kans edeltä kotio, mä ja Anniina jäätiin viel ja Annin kummitäti sitte heitti meidät kotio. Saija tais viihtyä kaveriensa kans ainaki 5 tuntia siellä kierrellen. Iltapäivällä hain Linnen kotio ja ilta oltiin vaan ja rentouduttiin.

Tänään olis tiedossa lasten yleisurheiluharkat, siellä vierähtää lähes koko ilta. Jos sitä ennen siivoais ja aattelin raparpereistä viel jotain leipoa, niitä kun on nyt runsaasti. Raparperijuomaa laitoin jo eilen tulemaan, se on illaksi valmista ja aina yhtä hyvää raparperi-mansikkakiisseliä oon tehnyt monet kerrat. Yhteishyvän Ruokamaailmassa oli ohje raparperilottaan, sitä jos tänään testais...

Tässä poikien lempparipuuhaa.... montako elävää olentoa puuhun kätkeytyykään.... =D

1244544759_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Loppuun viel kuva kun Eemeli voitti Mehukatti-kilpailusta näin kivan palkinnon, reppu täynnä mehukatti-juomia. :) ja nyt kattomaan onko pojat heränneet päikkäreiltä, menivät telttaan niitä nukkumaan. ja sitten välipalalle.

1244544029_img-d41d8cd98f00b204e9800998e