Niin se meni äkkiä, lomaviikko. vaikka ihan mukava taas palata normaaliin arkirytmiin, lapset hiukan valitti aamulla kun piti herätä muka aikaasin. Huomenna niillä onkin laskettelupäivä, tämmönen pehmeä lasku siis. Ja tänään saivat välitodistukset, kovasti tyytyväisiä tyttöjä iltapäivällä kotiutui, kaikilla oli ainakin pysyny numerot samassa, jossei jopa parantunu. Tai Anniinahan ei vielä numeroja saa mut kuitenkin. Saijalla ja Linnellä oli eka numero fysiikka-kemiasta, molemmilla ysi. Tuntuu että se on ainakin Linnelle mieluisa aine. Minä ehkä olin eniten yllättynyt Linnen enkun numerosta, odotin huonompaa ja kasi tuli, siis todella hyvä. ja mun mielestä sen enkku on todella kehnoa, vaadinkohan sitten vaan liikaa... ;) Mutta hiihtolomaan.....

Alkuviikolla käväisin Anniinan kanssa Haukiputaalla rakaan pikkuveljeni (joka ei ole ollenkaan pieni, nuorempi vaan... ;D) ja vielä rakaamman avovaimonsa tykönä. Muutama päivä kului kuin siivillä, vaikka koitettiinkin yötämyöten asioita jutella. =D Luntakin siinä tuli sen verran että pääsin lumikolaa käyttelemään ja Anniina tykkäs kiipeillä jäälohkareilla jotka oli nousseet merenrannalle. Tuolla ne ovat Karitan kanssa :)

 

Niin ja käytiin me Oulus elokuvissakin kattomas Bolt. Siinä sitä oli vipinää ja menoa vaikka kahteenkin leffaan. Itte en hurjasti tykänny mutta Anniinan mieleen oli. Unohtamatta tietenkään hurrrjan pelottavaa vanhaa linja-autoa mikä oli mettässä matkalla merenrantaan. Siellä kuulemma asustaa luurankoja. Hiukan tohdittiin tyttöjen kans käydä ikkunoista kurkkaamassa mutta ei kenenkään tehnyt mieli sinne jäädä pitemmäksi aikaa..... :D Ja on pikkubroidi kyllä hurjan hyvä ruuanlaittaja (jos luet älähän ala kerskumaan...), sen patojen ja kattiloiden ääres vois olla pitempäänkin. Kinkkupiirakkaa kun vielä oppis tekemään niin hyvä. =D

Meidän lomaillessa pohjosempana muu perhe oli ollu mökillä ja olivat hiihtäneet ja lasketelleet oikeen urakalla, toki välillä paistoivat makkaraa ja lättyjä. Esalla oli kans lomaa siinä niin järjestyi lastenhoitokin sopivasti ja muksut saivat laatuaikaa iskän kanssa.

 Loppuviikko sitten ollaan ahkerasti kulutettu liukureita, rattikelkkoja, pulkkia, ufoja ym. laskivat lapset välillä tyhjällä uima-altaallakin ja Anniinan viime kesäisellä uimapatajalla. Se ei kyl ollu hyvä kun tyhjeni aikas äkkiä. Ostin niille semmosen kumisen puhallettavan liukurinkin mutta se meni aika äkkiä rikki. Esa on nyt sitä pariinkin otteeseen paikkaillut. Tulipa jälleen kerran todettua ettei ne kestä meidän käytössä, paras vaan pitäytyä muovisissa vehkeissä. Naapurin pojat on olleet kans tos luomanrannas laskettelemas, siinä onkin sitä mukavampaa mitä enempi porukkaa. :)

 

Eemeli ja Anniina saivat jostain päähänsä että haluavat nukkua teltassa.... no mikäs siinä muutaku pystyttämään sitä. Ensiksi piti löytää Anniinan teltta, se oli kesän jälkeen laitettu turhankin hyvään jemmaan. Löytyihän se vihdoin ja Esa pystytti keittiön ikkunan alle että pääsevät sitte pissalle ja sisälle kätevästi ja pihavalokin valaisee ettei oo liika pimiä. Lämpimät vaatteet päälle, pipo korville, rasat käteen, pari makuupussia päälle ja patjalle makoilemaan....

Vaan kuinka siinä kävikään.... käytiin antamas yöpusut ja toivottamassa hyvää yötä. Molemmat tulivat pissalle ja menivät takaisin. Tais mennä 5 minuuttia kun molemmat tuli silmät suurina sisälle, oli alakanut pelottaa. :) ja se yö nukuttiin makuupusseissa poikien huoneen lattialla.

paljus liottiin parina päivänä, ihanaa! Se on muuten semmonen paikka missä me Linnen ja Saijan kans viihdytään vaikka kuinka pitkään. Siellä on mukava jutella syntyjä syviä, täytyy toivoa että sittenkin vielä kun tytöt on pahimmassa murkkuiässä tulevat mun kans paljuun.

Eilen oli sitten taas ratsastustunti 2 viikon tauon jälkeen. Anniina sai ilokseen ratsastaa Lumikilla ja Linnelle oli varattu Loiste, ihana rauhallinen hevonen sekin. Molemmat tytöt saivat ratsastaa ilman taluttajaa, paitsi Linnellä oli sitten tyttö tukena aina ravin ajan. Mutta hyvin sujui molemmilla, Anniina ja Lumikki ovat niin sopusuhtainen pari, vai mitä :) Lumikki on muuten Gotlannin russponi, yli 20-vuotias tamma.

ja tässä Linne Loisteen selässä. Se on New Forest-tamma, täyttää ens kuulla pyöreät 20 v. =)

 Tunnilla ei ollut tällä kertaa muita kuin tytöt joten ne sai kyllä oikeen täyden opetuksen ja Annina-open huomion, molemmat nauttivat sydämensä kyllyydestä. Tais olla paras tunti tähän mennessä, vaikka kaikki on hyviä olleetkin. Mutta vahinko ei tule kello kaulassa... 10 minuuttia tunnista jäljellä ja Anniina lentää Lumikin selästä!! Neiti oli antanut pohkeita ja samalla vetänyt vahingossa ohjaksista, heppa siihen reagoi nostamalla ensin etujalat ja sitten takajalat kohti taivasta. Onneksi Lumikki on matala, Anniina liukui kaulaa pitkin alas ja laskeutui päälleen mistä teki komian kuperkeikan. Ja nousi heti jaloilleen. Tutkittiin ettei mitään pahempaa käynyt ja eikun uudestaan selkään. Selvästi huomas että Anniina ei ois halunnut, pelotti tietysti mutta nousi kumminkin kun Annina-ope kehotti. Puoli rinkiä rauhallista kävelyä ja sitten taas raviin. Onneksi lopputunti meni hyvin ja Anniina tohti ravatakin ihan kunnolla, ei siis jäänyt mitään kammoa ja pelkoa. Tänään oli jo koulus sitten rehennellyt asialla. ;) Päänsärkyä hiukan illalla ja aamulla valitteli mutta nyt ei enää oo ollut mikään ja aivan täysillä lasketteli iltapäivällä meidän kans. Seuraava ratsastustunti on sitte pyhänä, saas nähdä jännittääkö tyttöä kuinka. Tai mua ehkä vielä enemmän...

Mutta tämä tällä kertaa. Muistakaa osallistua pääsiäisen yllätysvaihtoon hiukan tuolla alempana, vielä ehtii ja mahtuu hyvin mukaan!! Niin ja vaihdoin tosien kävijälaskurin. Vanha lisäs kävijöitä joka klikkauksella, tuon pitääs nyt olla parempi. Se vaan on tuolla oikeella reunalla ihan alhaalla, tietääkö joku saako sitä hilattua ylöspäin jollain keinolla?? Kun en saanut sitä liitettyä tuohon samaan laatikkoon mis on nuo selaajat...? Help me!! =D Arvonta on tulossa sitten vasta kun 100 000 kävijää on kasassa, siihen asti malttakaa. :)

Ossin ja Eemelin lempparivideot tällä hetkellä... käyhän kurkkaamassa.. =D

Lordi

Robotti Vipunen