Hiukan päivitystä täs samalla kun tulostan noita 4H:n arpalistoja..... pitääs ne iltapäivällä viedä poliisilaitokselle hyväksyttäväksi samalla kun meen hupu-koulutukseen Kauhajoelle. Meidän kun pitää nykyään melki kaikki asiat hoitaa tossa naapurikaupungissa, täälä omas kunnas ei oo enää ees työkkärin toimipistettä, Kela sentäs vielä löytyy.

Ompa ihanaa kun mekin saatiin vihdoin lunta, nyt pääsee täälä heinäpelloillakin hiihtelemään. vielä kun olis sukset... ;) Tytöt meni hiihtäen eilen ja tänään kouluun, kiva kun hiihtelevät liksatunneilla, ei oo pahemmin muuten harjoitelleet tänä talvena, vissiin kaks kertaa on hiukan suksiteltu. no, vieläpä ehtii.

Mulla on ollut vapaata kun hoitolapsi on kipeenä, harmi, me kun niin kovasti suunniteltiin peikontekoa tälle viikolle. Ja olis poijat kans pääseet hiukan hiihtelemään. No, ehtiihän sitä sittenkin kun ovat terveinä. Anniina eilen hiihteli tos pellolla pikkupoikien kans, olivatkin aika lenkin tehneet. Ja Sirpalle kiitos hyvistä kaffiista eilen, Ossi hiukan harmitteli kun unohti loput räkäpullastansa sinne, ois kuulemma antanu sen puolikkaan Eemelille. =D

Eemelillä oli hammashoitajalla käyntikin eilen, ei ollu pojalla onneksi reikiä, mutta takahampaissa koloisuutta ja niitä pitää ny tarkkailla ettei tuu reikiä. Ja pari hammasta heiluu mutta niinhän pitääkin. Yläetuhampaissa on ohut kiille,  4-vuotiaana Eemeli iski ne jäähän niin että hampaat mustui, kauan aikaa oli arat ja hammaslääkäris jo pohtivat niiden poisnyppäämistä. Mutta kun siitä paranivat niin ei mitää ongelmia oo ollu, paitsi nyt nois pysyvis hampais sitte kiille jääny ohuemmaksi ja kuulemma voi reikiintyä helpommin. Onneksi helppo paikka pestä.

Vietiin poikien kans monta pussillista tyhjiä pulloja kauppaan. Mistä ihmeetä niitä kerääntyykin noin paljo... joku aika sitten (oisko parisen vuotta) sanoin ettei meillä juoda limsaa oikeestaan yhtään. No kyllä nykyään sitä menee, varsinkin Teemulla. Kummasti tyhjille pulloille tarkoitettu komeronhylly on jatkuvasti täynnä. Totuuden nimissä on myönnettävä että on siellä toki siideri- ja kaljatölkkejäkin. ;) Pojat tykkäs taas, saivat mukavasti täydennystä puuhapankkiin. Kun vielä muistais joskus ottaa noi Lidlin potut mukaan kun meen Kauhajoelle, yleensä siellä sitte huomaa että hups, nepä jäi taas kotio.

Viikonloppu oli aikas täynnä ohjelmaa... lauantaina molemmat pikkupojat oli naapuris kaverisynttäreillä. Mä olin tyttöjen kans sillä välin pelaamas koululla sählyä, tai tytöt pelas, mä kannustin. Kovasti ne tykkäs, vaikka etukäteen ei Saijaa ois oikeen huvittanu lähtiäkkään. Illalla sitte saunaan, harmitti oikeen kun en aamupäivällä hoksannu laittaa paljuun valakiaa, siä ois ollu ihana ilta istua.

eilen sitten oli Eemelillä vielä toisetkin kaverisynttärit, jalkapalloilun merkeissä. Vietiin poika sinne ja jatkettiin matkaa ratsastustallille. Lunta tuli taivahan täydeltä mutta onneksi ei ollu kylmä. Anniina ratsasti Topilla ja Linne Lillillä. Pieni haaverikin oli sattunut kun Topi oli liukastunut ja takajalat meni alta, onneksi taluttajatyttö oli skarppina niin ei käyny kellekään mitään. Hiukan Anniina oli tietysti pelästynyt mutta kaikenkaikkiaan tunnista oli jäänyt hyvä mauku suuhun. Voi kun se nauttiikin hevosten kans olemisesta, sen ihan näkee. Linnen heppa oli kans hiukan liukastellut muttei kaatunut. tässä kaikki yhteiskuvassa. ja kuten näkyy, lunta satoi :)

Saijan ja Ossin kans käytiin pienellä kävelylenkillä kun tytöt ratsasti, meil oli rattiska mukana. ja kivaa oli!

Ja me oltiin autolla kolme kertaa viikonlopun aikana kiinni lumes!! Että ottaa päähän koko helskutin Hiace, jos en kohta saa nelivetoa tai ainaki jotaki paremmin täälä maalla kulkevaa autoa niin........!!!!! Rahastahan se on kiinni, ei noi 7-hengen nelivedot käytettynäkää mitää ihan halpoja oo, mä kun en halua mitää koslaa vuodelta kivi ja kirves. Lauantaina jäätiin jumiin kun haettiin yks poika synttäreille mukaan. Onneksi siel oli lähellä pari auttavaista miestä jotka sit sai auton taas liikkeelle. Eilen olitiin kunnolla jumis kun vietiin Eemeli tohon naapurikylän nuorisoseuralle. Siä oli lunta sen verran että auto ei menny eteen ei taakse vaik ois kuinka lykänny, ei auttanu ees se että Eemelin kaverin iskä tuli rattiin, ei lähteny. (Vika ei siis ollut siinä että oli nainen ratissa) Onneksi paikalle tuli vanha papparainen  pienenpienellä traktorillaan ja veti perälevyllä lumet pois auton edestä. Siitä sitten lykkäämällä saatiin auto lumettomalle alueelle ja matka jatkui. Ja sama jumitus taas talleilla, siellä sitten paikan isäntä lapioi ja hiekoitti sen verran että hiace suostui yhteistyöhön. Hiukanko otti päähän!! Mutta lapsilla oli hauskaa... onhan se kiva nyt kertoa kavereille että äitee jäi kolme kertaa jumiin samana viikonloppuna...=D

Eilen oli vanhempien vartitkin, eipä niissä nyt mitään suurta muutosta kenenkään tytön kohdalla. Ehkä Linnellä silla positiivisessa mielessä, on alaannu enempi viittaamaan tunneilla ja muutenki osallistumaan eikä enää oo niin omas haavemaailmassaan. Samalla reissulla satuin treffaamaan tyttöjen enkunopenkin ja sovittiin että hiihtoloman jälkeen se ottaa sitten Linnen tukiopetukseen. Kun enkku niin kovin vaikeaa, jos tukkaritunneista ois sitten jotain apua, sais vaikka sitä motivaatiota hiukan lisättyä jos ei muuta.

Illalla lähdettiin vielä koo poppoo luistelemaan. tytöt otti mailatkin mukaan ja siellähän saivatkin aikaan kunnon jääpallopelin kun oli muitakin luistelijoita. Aluksi tytöt vastaan pojat ja kun porukkaa alkoi lähtiä kotiin niin tehtiin sekajoukkueita, lopuksi tytöt pelas keskenään. Niin ja Eemeli, voi kun poika oli tohkeissaan kun sai pelata koululaisten mukana, vaikkei sitä taitoa nyt niin kummosesti vielä olekaan. ja koko 1½ tuntia poika jaksoi luistella, oli sitten kotona kyllä aivan puhki.  :) Onneksi niillä ei ollu tänään eskaris luistelua, ois voinut olla liika kovaa.... nyt täytyy omiansa kehua sen verran että on meidän pikkupojat sitten tosi hyviä luistelemaan!!! =D

Tänään oltiin Ossin kans retkellä. Oltias lähdetty suksilla mutta kun niitä ei mulla viä oo. Mentiin siis rämpien lumihanges, pulkka mukana ja eväsreppu selässä. Tässä poika innokkaana lähtövalmiina, äiteellä viä kengät hukas.

välillä piti lukia karttaakin ettei vaan eksytä. Niin ja osataan varoa mustia ritareita sekä punaisia hämähäkkejä....

retken paras hetki.... lämmintä kaakaota, itsetehtyjä voileipiä ja Teemunallen pipareita... nautittuna Kummitustalossa....NAM!!

Mulla on tosiaan ehtoolla hupu-koultuus, ihan tänän phh:n työhön liittyen. Siellä menee tää ilta ja lauantaina ois sitten tukihenkilö-koulutus johon kans ilmoittauduin mukaan.  Sen puitteissa ois sitten vielä pari iltaa ens viikolla ja myöhemmin lisää. kovasti mua kyllä kiinnostaa se, meillähän oli tarkoitus joskus ruveta Pelastakaa Lapset-järjestön kautta tukiperheeksi mutta se jäi hiukan kesken sitten kun Esa sairastui. Tämä nyt alkava koulutus on muiden tahojen järjestämä, yhtenä siinä oli SPR, muita en nyt just muista. Mutta sillai lähempänä kun siinä pystyy olemaan apuna ja tukena ihan oman alueen lapsille ja nuorille, tietysti sitä toivoo että apua ja tukea tarvitsevia ois mahdollisimman vähän, aina paree jos ei ollenkaan. Mutta kun niitä valitettavasti on niin hyvä kun tällaisia koulutuksia järjestetään.

Mutta.... nyt suihkuun, syömään ja menoksi!!