Eilen ja tänään onkin ollu tosi ihanat ulkoilukelit, pientä pakkasta ja auringonpaistetta. Lunta ei oo ku siellä täällä mutta lapset todisti että hiukan lumisella, pikkasen kohmeisella lehmälaitumellakin voi lasketella. Ja löytyi sieltä täältä luntakin ihan kivasti. Eilen kierreltiin noita luomantöyriä ja lapset harrasti seinäkiipeilyä...

2182543.jpg

kaunis on luonto talvella, voi kun tähän sais vielä mukaan tuon puron solinan...

2183555.jpg

Hallin takaa löytyi oivallinen laskettelupaikka, ensin muksut koitti minisuksilla mutta ne toppas aina heinämättäisiin (tai lehmänlantakasoihin). Tässä on yhdeltä loppunut puhti vallan, jalat on keitettyä spagettia vaikka iskä roikottaa niskasta....

2182554.jpg

Minarit vaihdettiin liukureihin ja pulkkaan, johan vauhti lisääntyi...

2182556.jpg

2182561.jpg

Ossi laskee tässä pulkalla ekaa eli toiseksi vimppaa kertaa....

2182559.jpg

Toisen kerran jälkeen pulkka jäikin jäähylle, koettiin nimittäin pienoisia kauhun hetkiä kun poika hyppäs oikeen kunnolla ja teki ilmalennon mutaojaan. Sinne päällensä, jalat kohti taivasta. Enpä oo minäkään aivan hetkeen päässyt semmosta vauhtia luomantöyrää alas ku eilen menin. Onneksi poika pääsi omin avuin ylös eikä ees paljoa kuravelliä ollut suuhunsa saanut. Iskän kans pesulle ja uudestaan mäkeen. Onneksi ei laskettelukammoakaan tullut, tosin koko sakki kyllä varoi laskemasta lähellekään kyseistä mutaojaa (olinhan siitä varoittanut jo ennemmin mutta nyt vasta viesti meni perille...) Kyseessä siis on semmonen mitätön "oja" johon pellolta tulee salaojaputkista vesi ja se jää siihen makaamaan, kuravelliä varmaan kymmenisen senttiä, vaarallinen kuitenkin tommoselle pienelle duudsonille joka ei tajua varoa eikä pelätä mitään. Mutta mukavaa oli vielä kauan aikaa....

2182562.jpg

2182568.jpg

Tänään oltiin sitte toisella puolen tietä ja kyllä lapset laski lujaa, ei mun takalistoni enää kestä tuommosta töyssytystä. Eemelillä tais olla hurjinta menoa eikä poika väsähtänytkään ollenkaan. Illalla sitten rentouduttiin paljussa tähtiä laskien. Kyllä se tekikin hyvää, mullakin irtos limat kurkunperiltä ja sain yskiä ja kröhiä oikeen kunnolla. Nyt tämä flunssa onkin vaikeinta kun on yskävaihe, välillä tuntuu että vaikka köhiis keuhkot pihalle siitä ei oo apua ja hengittäminen on, varsinkin aamuisin, tosi hankalaa ja kovan työn takana. Mutta eiköhän se siitä, lisää vaan lääkettä.

Eilen käväistiin hautausmaallakin, itseasias kahdellakin, Esan molempien isovanhempien haudoilla. Mä sitten tykkään kävellä hautuumaalla illalla, kun on pimeetä ja haudoilla tuikkii kymmenet, sadat kynttilät. Rauhallista, lumoavaa, ihanaa, kaunista.... Pikkupoikia yleensä hiukan jännittää ja pelottaa, ne kun odottaa että jonkin hautakiven takaa hyppää muumioita.... mistä tulikin mieleeni että Joulun aikaan nähtiin Matin riihellä Riihitonttu... sain siitä napsaistua kuvankin, hiukan epäselvä siitä tuli kun Riihitonttu oli pimeässä ja oli kiirekin kuvaa ottaa ettei se huomaa... pojat kertoi että Joulupuuroa se oli keittelemässä, minä en niin ehtinyt katsoa kun hiukan pelottikin.... mutta jotain se tuolla puuhastelee.

2183600.jpg

 

Huomenna ois tarkoitus mennä tyttöjen kans alennusmyynteihin. Kauan pähkäiltiin mennäänkö Vaasaan vaiko Seinäjoelle, tytöt sitten päätyivät viimeksi mainittuun kun just ennen Joulua oltiin Vaasassa. Linne saa nyt käyttää Seppälän lahjakorttinsa jos jotain kivaa löytää. Toivottavasti siel on hyvät alet ettei tuu ihan hukkareissu.

Ja Teemu on kovas autokuumees. Se oli Vammalasta löytäny jonku auton minkä nyt tahtoo ja ens viikonloppuna sitä kai sitte Esan kans lähtee kattomaan. Esa on sille luvannu ostaa auton, poikahan saa kortin ens kesänä ja nyt on kova kuume päällä. Ihan hyvältä tuo vaikutti, joku Honda tais olla, katotaan nyt mimmonen sitte on kun sen näkevät. Teemu oli Joulunpyhät töissä ja on kyllä ollu tosi säästäväinen että sillä on mukavasti rahaa jemmas, kovat soittovehkeet on haaveena autoon ja kyllähän semmosen ylläpitokin maksaa varmaan tonnin paikka vuositasolla. Kun laskee vakuutukset, käyttöverot, huollot ym. Tietysti bensat ja rempat päälle, ainahan käytetys autos jotaki laittamista on.

Nyt nukkumaan, tai ainakin telkkarin ääreen...jos yhden glögin viel kumoais ja menis maate, aamulla "varhainen" herätys jo 7.30. :)

2183638.jpg