Oli tämä kyllä taas viikko.... Tiistaina ope sanoi että kolmanteen näyttöön pitää olla suoritettuna hygieniapassi. Miksiköhän sitäkään ei voinut ennemmin sanoa, meikäläisellä näyttö ens viikolla. Eikä niissä kriteereissä suoraan puhuta mitään hygieniapassista/hygieniaosaamistestistä, on vaan vaatimuksena että osaa noudattaa yleisiä hygieniavaatimuksia. No ei hätä oo tämän näköinen, keskiviikkona viel ehti sen tekemään. Kova sumpliminen vaan viel ke-aamusta, sinne kun ois pitäny ilmoittautua viikkoa ennemmin. Ottivat mut kuitenkin mukaan, ja kun sain järjestettyä iltapäivänkin vapaaksi (Kiitos Tanja!!) niin nokka kohta Kauhajokea "mukavassa" lumipyryssä. 5 minuutin homma + 25 min pakollista istumista ja siinä se, 2 väärin eli läpi meni, mitä en epäillytkään *wirn*. Ja tuosta ilosta sain maksaa 35 e + matka edestakaisin. No ei reissu ihan hukkaan menny, samalla löysin kaks uutta lehmämukia ja ostin Eemelille joululahjan. Että kaikenkaikkiaan reissua voi pitää onnistuneena. :) Kieltämättä hiukkasen harmittaa toi meidän opettajien käytös, voishan sitä kurssin alussa kertoa että mitä kaikkee siihen näyttöön pitää olla suoritettuna.

Torstaina oli sitten Seinäjoen reissu, Ossilla oli aamulla aika korva-nenä-ja kurkkupolille. Aamulla ajoissa lähdettiin matkaan kun keli ei ollu niitä kaikkein parhaita ja pojan piti viel ehtiä syömään ennen lääkärille menoa. Mikä sit osoittautui turhaksi, mitää kielijänneoperaatiota ei sitte tehtykää. Lääkäri (ja toinen, vanhempikin lääkäri, jota tää meidän konsultoi välillä) oli sitä mieltä että polikliinisesti tehty kielijänteen napsaisu ei auta tässä, Ossilla niin paksu kielijänne. Jos halutaan pysyvä muutos niin se pitäis tehdä nukutuksessa hiukan isommasti ja laittaa sitten tikkejä sun muuta. Nyt kuitenkin kokeillaan josko pelkkä kielijumppa ja puheterapia auttavat. Näillä eväillä sieltä sitten lähdettiin pois, päästiin shoppailemaan hong kongiin kun polilta soitettiin että päästään sittenkin puheterapeutille samana päivänä. Ja mehän mentiin. Se olikin hyvä reissu, aivan ihana puheterapeutti teki Ossille ½ tunnin verran testejä ja totes sitten että poika on kielellisesti erittäin hyvin kehittynyt. Kysyi samalla luenko sille paljon ja minähän myönsin lukevani päivittäin satuja ja loruja, samoin lauleskellaan, sadutetaan ja höpötellään paljon päivän mittaan. Ossilla on ikäisekseen pojaksi hyvä mielikuvitus ja se osaa kertoa tarinoita. Puheterapeutin mukaan ei ole kyse dysfasiasta (vaikka se mun mieles on jo käynytkin), vaan artikulaatio-ongelmasta joka korjautuu puheterapialla ja ehkä sit lisäksi sillä kielijänneoperaatiolla, jos on tarvetta. Ossilla on vielä hukassa yleisimmät kirjaimet ja sen lisäksi J-kirjain joka korvautuu L-kirjaimella. Lisäksi Ossilla kääntyy joissain sanoissa kirjaimet toisin päin ja näiden takia puhe on kuulijasta epäselvää. Kovasti terapeutti lohdutti ja valoi toivoa, Ossi täyttää tammikuulla vasta 5 vuotta joten mitää kiirettä ei näiden kanssa oo. Laittaa nyt kumminkin tänne meille tk:hon kiireellisenä lähetteen puheterapeutille ja lupas viel tammikuulla jouduttaa asiaa. Meillä kun on huono tilanne, oma puheterapeutti on äippälomalla ja palvelut ostetaan Kauhajoelta mis on kans jonoa. Puolen vuoden päästä on sitte kontrolli Seinäjoella ja jos mitää ei oo tapahtunu laitetaan leikkausjonoon. Nyt pitää päivittäin jumpata kotona, saatiin hyvät ohjeet mutta aloittamatta viel on, aateltiin että maanantaina sitten. :)

Sairaalasta kun päästiin uudestaan pois nii mentiin cittarille leluostoksille, meillä lapset saa aina jonkin lelun tai muun kun on sairaalakäynti, näin jää paremmat muistot vaikka reissu oiskin ikävänpuoleinen muuten. Eemelikin sai nyt kun oli mukana pikkuveikan tukena ja turvana. Samalla ostin taas pari joululahjaakin, kyllä ne siitä alkaa kertyä pikkuhiljaa. :)

Perjantaina oli sitte 4H-yhdistyksen perinteinen pikkujoulumatka Vaasaan. Linja-auto oli täynnä kun puolen päivän jälkeen lähdettiin matkaan, Saija ja Linne mun kans. Hiukan kahdeksan jälkeen sitten oltiin kotona. Ihana iltapäivä oli taas, tyttöjen kans kierreltiin siellä sun täällä ja ne osti pieniä joululahjoja sisaruksilleen ja kavereilleen. Jotain vaatettakin löytyi Seppälästä ja henkkamaukalta, kovin paljoa ei vittitty kantaa. Ekaksi käytiin ihanassa pienessä kahvilassa että jaksettiin aloittaa shoppailut... mulla tossa etualalla pala ihanaa kinkkupiirakkaa, tytöt otti juustosämpylät  ja noi ihanat suklaiset on Daim-leivokset, nimensä mukaisesti todella herkkua!! =0) 

2103991.jpg

Oikeen syömäs käytiin muutamaa tuntia myöhemmin RAXissa, pizza maistui.... Saija söi kanapizzaa, Linne kinkkupizzaa ja mä molempia. :)

2103989.jpg

Vaasan kaupunki on mun mielestä kaunis ja niin nytkin kun illalla jouluvalot paloivat kauniisti... enpä tiä mikä tää rakennus on, siin torin laidalla kuitenkin.

2103993.jpg

Tänään sitten oltiin naapurikylän koululla, mis Eemeli käy eskaria. Siel oli niinikään perinteiseksi muodostunut joulutapahtuma; kirppis, nukketeatteria, ongintaa, ratsastusta, rulettia, bingo, piparinleivontaa, puuroa, kahvia.... Pikkupoikien kans siellä oltiin ja mukavaa oli, mukaan tarttui muutama tonttu ja ruletti- ym palkintoja. Iltapäivä ollaan sitten vahdattu telkkaria ja herkuteltu sipseillä ja karkeilla. Saija lähti kaverinsa työ yökylään ja Teemu meni tyttökaverinsa kans mökille yöksi. Viime yönä niitä kuskasin Klamydian keikalle ja takasin, päivän ne tais melkein nukkua ja toipua koettelemuksesta. ;D

Siinäpäs se, ens viikolla tosiaan ti-to kolmas näyttö ja to samantien arviointi. Sitten pitääs viel perjantaiksi tehdä 3 sivun essee lasten sosiaalis-emotionaalisista käyttäytymishäiriöistä, voi jee.... Kai senkin aikaseksi saa kun vaan aloittaa.... koskahan... ;D

Ja loppuun kuva meidän ikiomasta joulupukista, hiukan on viel vermeissä kasvunvaraa. =)

2104010.jpg

ps. uusi sivupohja Tuuliviiriltä =)