Halloween oli ja meni... perjantaina juhlistettiin sitä pienesti pikkupoikien kans, pojat koristeli pipareita sokerikuorrutuksella ja hämähäkeillä. Tytöt esitti nukketeatteria ja lopuksi sitä tais jo kaikki esittää yhtä aikaa... tyhjälle katsomolle :) Meillä on pussillinen käsinukkeja, erilaisia eläimiä. Osa on vanhoja, muutaman oon ostanut Taikanallesta ja ne on kyllä suosittuja, hämis on aivan ehdoton ykkönen ja leppis tulee hyvänä kakkosena. Perjantaina lämmitin myös paljun, siä oliki kiva köllötellä liki 40-asteises vedes pipo korvilla kun taivaalta satoi räntää. Lapset innostuivat pyörimään siinä vähäisessä lumessa, mun makuuni hiukan liian kylmää.

Lauantaina oli sitten pienimuotoinen halloween-ilta... iltapäivällä tehtiin kurpitsalyhty...

2040731.jpg

Ossi ei tykänny kurpitsan hajusta....

2040741.jpg

ja tässä valmis tuotos pihalla... yöllä se jäätyi ja aamulla sitten lässähti sulaessaan...

2040733.jpg

lapset halus ehdottomasti oman pelkokertoimen ja sehän järjestettiin. Alun perin oli tarkoitus että muksut menee yksin, vain taskulamppu seuranaan, käymään läheisellä hautuumaalla mutta se peruttiin kun muistettiin että on Pyhäinpäivä ja siellähän ramppas porukkaa viemäs kynttilöitä haudoille. Ois ollut huono idea.... lapset siis joutuivat käymään pimiäs lados ja hakemaan sieltä hanskan, joita Esa oli ennemmin pudotellu pitkin siilon lattiaa. Saija ja Linne tohti, pienempien kans piti sitten mennä kaveriksi. Toinen tehtävä: Tuikulle jauhettua naudanläskiä keitettiin, sekaan tomaattimehua, kaurahiutaleita ja pari Lennin munaa (nämä siis raakana). 5 palloa piti heittää sankoon, jokaisesta hutiheitosta yks ruokalusikallinen soppaa kurkusta alas. Siinä sitä olikin pelkokerrointa... kukaan ei sentään oksentanut vaikka lähellä sekin oli. ;) Ja viimeinen tehtävä oli seistä lumessa vaan uikkarit päällä. Kun ei enää kestänyt pääsi lämpöiseen paljuun. Siinä tuli sitte Saijalle ja Linnelle tasapeli, kumpikaa ei luovuttanu vaikka pantiin ne makaamaankin sinne lumeen. Pakkastakin oli sentään aste-pari. eli voittorahat 10 e puoliksi. ja tässä jotain kuvia...

2040734.jpg

2040738.jpg

2040736.jpg

Ai niin, kyllähän me la-aamusta leivottiinkin.... äiti teki piparitaikinan, että olikin hyvää ja niin ihana jouluntuoksu tulvi joka puolelle!! Nämä menee myyntiin, ittelle tehdään sitten likempänä joulua =0)

2040744.jpg

ja valmiita pipareita...

2040745.jpg

Tänäiltana oltiin leffassa, kattomassa Wall-E. 5 muksua ja minä. Oli kyllä hiukan erilainen kuin mitä etukäteen olin kuvitellut ja ajatellut, mutta ihan hyvä. Turhan surullinen lasten leffaksi, toisaalta ei pienet ehkä ihan sitä juonta välttämättä ymmärtäneet. Ossi oli ekaa kertaa leffateatteris ja jaksoi hyvin ton 1½-tuntisen istua. Kovasti sitä välillä jännitti ja oli ihana seurata miten poika eli leffan mukana. Nyt kaikki jo nukkuu, Anniinalla on kova yskä. Sille pitääs huomenna pistää influenssarokote, toivottavsti ei yskä tuosta pahene eikä tuu kuumetta että sais rokotuksen laitettua. Ja mä aattelin hiukan lukea erityiskasvatusta ja painua sitte maate.

Muistakaa Joulumuorin lahjavaihto tossa hiukan alempana, vielä ehtii hyvin mukaan!! =0)