Kovastippa se aika rientää lomalla, ei millää meinaa keriitä tänne mitää kirjuutella. :) Parina päivänä tällä ja parina viime viikolla mulla oli hoitolapsi ja omien muksujen kans sitte mietittiin mitä ylimääräisillä tuloilla tehtäis.... no pikkupojathan heti huusi että Puuhamaahan, Puuhamaahan!!! (ilmiselvästi telkkarimainonnan uhreja, ne osaa kaikki huvi/puuha/vesipuistojen tunnaritkin ulkoa) Ja siel sitte oltiin viime viikonloppuna vaikkei se tämän kesän suunnitelmis ollutkaan. Lauantaina lähdettiin kohti Hollolaa, siel asuu mun veli ja oltiin niillä yötä. Menomatkalla piipahdettiin Pälkäneellä Syrjysen strutsitilalla. Oli aivan ihana paikka, kannattaa poiketa. Liput makso meidän poppoolta 13.50 e ja siel oli monenmoista elukkaa strutsien lisäksi. Kaikkia, paitsi strutseja, sai myös paijata ja syöttää. Itte oon vallan ihastunut näihin.... ja joskus vielä tommosen ostan, se on varma!

1740906.jpg

Kyseessähän on Highland Cattle eli Ylämaankarja. On ne niiiiiiiiiin suloisia ja ihania tukka silmillään.... Strutseja oli kans paljon, aivan mielettömän isoja lintuja. Nyt nähtiin ihan läheltä, Kolmårdenissa viime kesänä nähtiin niitä linja-autosta käsin, mutta kun itte seisoo vieressä niin on se mahdottoman kokoinen. Metri piti pitää turvaväliä etteivät pääse nokkaisemaan. Kirjahyllyyn sitten ostettiin komea strutsinslka muistoksi.

1740871.jpg

Yö tosiaan oltiin mun veljen tykönä, tuli sukulaisvierailu hoidettua samalla. :) Sunnuntaina sitte heti aamusta nokka kohti Puuhamaata, eipä siitä ollu kuin runsas 60 kilsaa matkaa. Ja olihan se ihana paikka!! Kertakaikkiaan upea päivä meillä oli, lämmintä tais olla jotain 22-23 astetta, juuri sopivasti siis. Saija ja Linne viihtyivät iltapäivän vesipuistossa, pienemmät ei niin kovasti kun niitten tuli kylmä. Mutta me oltiin sitten siinä puuhapuiston puolella, olihan sielläkin tekemistä ja kokemista. Omia eväitä syötiin välillä ja Anniinan vs pysyi koko päivän hyvänä. Täytyy todeta että oli kyllä hinta-laatusuhteeltaan erinomainen, paljon parempi vesipuisto kuin Tropiclandiassa on. Porukkaa oli tietysti paljon liikkeellä mutta kaikki iloisissa lomatunnelmissa joten pienet jonotkaan ei kellään aiheuttanu tuskastumista, ehkä kaikkein pienimmillä lapsilla vaan. Vesipuistos mulla ei ollu kamera mukana mutta tässä pari kuvaa puuhapuiston puolelta.... ensin hirvittävän kammottavan ihana vesiliuku, johon mun piti kans mennä apri kertaa kun Ossi tahtoi. muut menivät sitten keskenään, tää tais olla yks Anniinan ja Eemelin suosikki. Tossa nyt laskee Anni ja Linne...

1739531.jpg

Toinen Annin ja Eemelin suosikki oli tää... Eemeli ois menny vaikka sata kertaa jos vaan joku ois menny sen kans. Mä en uskaltautunut kertaakaan ja Saijakin tyytyi yhteen käyntiin =0)

1740791.jpg

monenmoista autoa ym oli, täs yks poljettava malli. Pikkupoikia ei kyllä kauheesti kiinnostanu ne formulat, mieluummin pojat hyppi ilmatramppiksella tai kiipeilivät Tarzanin seikkailuradalla, joka olikin Ossin suosikki.

1740831.jpg

Su- ma yö oltiin vielä veljen tykönä ja maanantaina sitte kotio. Ti ja ke oli tosiaan työpäivät ja tänään oon sitte käynyt asioilla, siivoillut, pessyt pyykkiä, leiponutkin hiukan (oli Ossin nimpparit ja piti tehdä mansikkakakku) Tytöt perkas sipulipenkkinsä, nyt on taas komias kunnos. Pienemmät on ollu melkeen koko päivän naapuris, siihen tuli niille kaveria viettämään kesälomaa ja tottahan siä aika kivasti kuluikin, millää ei ois halunnu kotio tulla kun kävin hakemas. Illalla sitte lämmitin saunan ja käytiin uimas, ensin oli pikkupojat Esan kans, tosin Ossi ei vissiin taaskaan muuta kun varpaansa kastellut. Anniina ei halunnut ollenkaan mutta isommat tytöt viihtyi altaassa vaikka kuinka kauan. Ei se vesi mitää lämmintä ollu, + 18 näytti mittari.

Ja sitte oon pakannu ja laittanu eväitä valmiiksi.... huomenna meinaan lähdetään tänne =0) Tai lauantaina me sinne mennään mut matka alkaa huomenna. Saija ja Linne menee Iso-Teemun työ viikonlopuksi ja kotio tulevat sitten sunnuntaina taas samalla kyydillä. Kovasti matkaa odotetaan jo, pikkupojat ei meinannu millää rauhoittua nukkumaan. No, nukkuvat sitten matkalla, ajoa on taas semmoset nelisen tuntia. Tuolla Puuhamaan reissulla tuli muuten mittariin noin 890 km, kyllä sai äitee istua auton ratis, enkä ees niin kauheesti tykkää ajamisesta. kesällä tosin sekin on ihan ok. Aattelin kyllä että pitääs hiukan pienee auto hommata, meill riittäis jo 7 hengen tila-auto. Jos sillä ois hiukan ketterämpi liikkua kaupungis ja ruuhka-alueilla. Kukahan senkin autonvaihdon rahoittais.....

Ennen koneen sulkemista työrintamalta viel suht hyviä uutisia... eilen soitti yksi äiti ja oli kovasti kiinnostunut tuomaan syksyllä hoitoon pienen lapsensa. Kyseli kunnallisen/yksityisen hoidon eroista ja mä tietysti kehuin ittiäni niin paljo ku kehtasin :D. Sähköpostilla nyt illalla sitten laitoin lisätietoja systeemeistä ja noista Kelan tukiviidakoista. Täytyy kyllä nyt kehua meidän Kelaa, ovat olleet tosi ystävällisiä ja avuliaita kun oon neuvoja kysynyt, viimeksi tänään. Aina kelaa ja muitaki virastoja moititaan mut mulla on kyllä ollu tosi hyvä palvelu. No, nyt sitte äiti lapsensa kans on tulossa käymään elokuun alkupäivinä, sitten kun mulla alkaa taas työt. Toivottavasti siitä nyt tulis sitten mulle hoitolapsi, ainakin oikein mukavalta vaikutti tää äiti puhelimessa. Peukut ja varpaat pystyyn siis. :)