... väsykin olis mutta tässä sitä vaan istun. Ossi on kaverina tänä yönä, vuorotellen lapsoset on nukkuneet Esan paikalla, huomenna viel Eemeli ja perjantaina Anniina, pääsevät molemmat toisenkin kerran. Mä en olekaan tottunut nukkumaan yksin niin että kiva kun siinä vieres on joku tuhisemassa. Ja potkimassa... Eemeli nukkui viime yönä melki koko aika poikittain, vaikka sen olis sata kertaa kääntäny oikeeseen asentoon. Aamulla oikeen ihmettelin kun ei pudonnut sängystä päälleen....

Pannuhuonekin on vihdoin ja viimein kunnossa. Appiukko vaihtoi sinne kaikki tiivisteet tänään ja nyt ei oo savuuttanut yhtään. Vaikka semmonen savunkäry siel tietysti on vielä pitkään, samoin kun tossa eteisessä. Aaatelin perjantaina sen pestä katosta lattiaan ja kai niitä siellä olleita vaatteitakin täytyy pesukonees käyttää. Nyt vielä odotellaan laskua LVI- ja sähkömiehiltä, sitten tietää mitä koko episodi tuli maksamaan.

Täälä on satanu liki koko päivän, alkuillasta alkoi aurinko pilkottaa ja ilta sitten olikin ihan siedettävä, tuulinen kylläkin. Anniina vietiin kyymmeneksi kouluun ja samalla kävin pikkupoikien kans asioilla. Ensin traktorikaupoille, tähän aikaan vaan valikoimat on hiukan huonot, löytyi sentään pari kohtuuhintaista traktoria jotka pojat sitten kelpuuttivat. ei ne kyl varmaan kauaa tuu kestämääm, senverran heikoilta näytti. Mut on niillä ainaki tää päivä leikitty. Käsityöputiikissa käväisin ostamas ääriviivatarroja ja Saijalle puuvärit. Perjantaina alkaa taas maalauspiiri ja neiti haluaa taiteilla lyijykynällä, liiduilla tai puuväreillä. Kunnolliset liidut oli sen verran tyyriit etten raaskinut ostaa. Tyytykööt noihin. Ja nyt just muistinkin että kai sitä jotain maalauspohjiakin olis voinut samalla hankkia... just.

Aamupalalla sanoin Ossille että käydään ostamas sille uus patja sänkyyn. Poika kysyi että mennäänkös sinne "vain Sotkasta"- kauppaan... heh... mainonnan uhreja meidän lapset. =0) Piti tuottaa lapselle pettymys, lähin Sotka kun on Seinäjoella. Patja kuitenkin laitettiin tilaukseen, ens viikolla pitääs tulla. Samalla kysäisin onko jäänyt kangasnäytteitä ja myyjätär lupas mulle pussillisen niitä kattella valmiiksi, muuten menee kuulemma poltettavaksi. Kumma kun ei päiväkoti tai joku kerho hae niitä, ilmaista matskua askarteluun. Myyjätär sanoi ettei kukaan oo ennen mua ees kysynyt... hyvä mulle :)

Ja tietysti piti käväistä ABC:lla räkäpullalla, onneksi tällä kertaa olikin niitä. Eemeli söi 1½ pullaa kun Ossi ei jaksanut omaansa, eipä sitten päiväpala kotona maistunutkaan. ;) varsinaisnena ruokana oli hampurilaisia, laiskana äiteenä ostin kaupasta valmiita, lisättiin vaan juusto, ketsuppi, hampurilaiskastike ja salaatti, ananasrenkaatkin unohtui kaappiin. Mutta hyvää oli, tais kaikki syödä pari kappaletta, Teemuun ois mahtunu enemmänkin. Ollaan syöty kaikkee "herkkua" nyt kun Esa on pois, sille pitää aina olla kunnollista kotiruokaa, mieluiten perunaa. Me on syöty ranskiksia, spagettia, hampurilaisia... huomenna oli vissiin tilauksessa pizzaa... en oo viel päättänyt tekiskö itte vai hakisinko valmista, täälä näinkin pikkuses kunnas on 3 pizzapaikkaa eli valinnanvaraa löytyy. Jos perjantaina sitten veis lapset syömään jonnekin, siinäkin löytyy vaihtoehtoja. Mut katotaan....

Oon mä sentään jotain tänään tehnytkin... kurpitsahilloa, yllätys yllätys, jälleen. Ja siivosinkin semmosen pintapuolisen siivouksen, moppaaminen kyl jäi toiseen päivään. Koulu- ja työtodistuksia piti ettiä niin samalla tuli järjesteltyä parikin kaappia. Ja löytyihän ne todistukset viimeinkin, sieltä viimesestä mahdollisesta paikasta. Loota oli viel ihan muuton jäljiltä. Siel oli lasten piirustuksia ym kivaa mitä sitten porukalla tutkittiin vaiks kuinka kauan. Huomenna ajattelin laittaa vihdoin kaikki valokuva-albumit uuteen kirjahyllyyn, paikka on valmiina, kukaan ei vaan oo viel ehtinyt/viittinyt/jaksanut niitä kaivaa laatikosta ja laittaa paikoilleen. Niinku siinäkin ois kova työ... vaikka aikaa siinä menee, mä kun kuitenkin selaan kaikki albumit läpi ja unohdun muistelemaan menneitä... =0) Niin ja todistuksia ettin sen takia että tällä viikolla, todennäköisesti huomenna, selviää yhden työpaikan kohtalo.... Ei siitä viel sen enempää, jännät paikat, pitäkää peukkuja!!

Viiden mais vein pikkupojat Ossin kummeille ja me muut käytiin mun äiteen kans kirjastossa ja kirppiksellä. Kirppikseltä löytyikin tosi hyvät luistimet pojille, en koittanu mutta luulisin että taitaa mahtua Eemelille, jos ei niin Ossille ainakin. 3 euroa maksoi. Linne löysi itelleen söpön kissakermakon 50 centillä ja Saija sai 30 centillä kivan lasipullon jonka tuunaa askartelupiirissä Esalle joululahjaksi.

Pojat oli nauttineet olostaan, Ossin kummisetä on aivan ihana, jaksaa peuhata lasten kans vaikka kuinka. kummitäti ei kanna reppuselässä eikä konttaa pitkin lattioita mutta on muuten ihana. (On muuten mun kummitätini myös, me ollaan Ossin kans sen ainoot kummilapset) Ei ne ois millään sieltä pois lähteneet ja kovasti jo kyselivät koska pääsevät uudelleen. Meidän kaikille lapsille on sattunut löytymään kyllä tosi hyvät kummit! =0)

Teemua piti viel jousiammuntaharkoissa kuljettaa, ysiltä hain sen kotio ja sain samalla Saijan pyssyyn sen uuden keskiosan ja lavat lainaksi seuralta. Huomenna Teemu lupas laittaa pyssyn ampumakuntoon ja Saija saa kokeilla täs kotona sitä. Sunnuntaina alkaa sitten varsinaiset harkat.

Eipä kummempia tälle päivälle.... Esallekin soiteltiin mut puhelu katkes jatkuvasti, kaikki kerkes silti hyvät yöt toivottaa. Posiolla kuulemma satanu koko päivän, liekö se aiheuttanut häiriötä, muina päivinä yhteys on toiminut ihan hyvin. Pikkupojat uskoo vahvasti että iskä siellä nukkuu poron kanssa, toivottavasti ei sentään. Ossi oli kummeilleenkin selittänyt että isi nukkuu poropään kanssa... nämä oli ymmärtäny että puupään kanssa. =0)

Mutta nyt vielä kuva "vuoristokiipeilijöistä" ja sitten nukkumaan!

897732.jpg