Tamara McKinley; Viinitila

Jock Witney oli eteläisen Australian viinitarhojen kuningas, joka tahtoi määrätä kaikesta mitä valtakunnassa tapahtui. Kun Jock nyt on poissa, suku ei oikein tiedä, miten menetellä jättiläismäisen perintönsä kanssa - Jacarandan viinitilan lisäksi siihen kuuluu muun muassa supermarketeita ja laivayhtiö. Eräät nuoremmista perheyhtiön osakkaista haluaisivat muuttaa koko vaikeasti hoidettavan imperiumin rahaksi. Ostajakin on tarjolla: ranskalainen viinintuottaja Lazare on pitkään havitellut historian suurimpia viinikauppoja. Witneyn iäkäs leski Cordelia asettuu kuitenkin tarmokkaasti vastustamaan Jacarandan myymistä. Osoittaakseen, kuinka suurista arvoista on kysymys, hän vie tyttärentyttärensä Sophien matkalle viinitilan menneisyyteen seuraamaan varhaisten sukupolvien elämää. Hän kertoo nuoremmalle naiselle tarinoita siirtolaisuudesta, ankarista elämänehdoista, sitkeydestä, tulevaisuuden toivosta ja rakkaudesta. Palatessaan naiset ovat yhdessä valmiit kohtaamaan nykyajan haasteet.

Hmmm.... erittäin hyvä kirja paitsi loppu. siihen kirjailija oli yrittänyt ängetä liian monta juonenkäännettä ja jotenkin se pilasi muuten hyvän lukunautinnon.

 

Nora Roberts; Tiedon äärirajoilla

Tietävätkö toiset enemmän kuin toiset? Onko selvännäkijöitä olemassa?

David Brady suunnitteli tv-dokumenttia parapsykologiasta. hankkiessaan ohjelmaan puolesta ja vastaan- näkemyksiä hän tutustui moniin mielenkiintoisiin ihmisiin, joista A.J. Fields hämmästytti häntä eniten. Miksi äärimmäisen hillitty, tunteensa tarkoin kätkevä ja raudanluja bisnesnainen lähes pyörtyi heidän kätellessään eikä salannut karsauttaan Davidia kohtaan?

Tietoa ja varsinkin rajatietoa tavoitellessaan ihminen joutuu kuitenkin kuuntelemaan nöyrästi myös sydäntään - ja sitä ei kumpikaan olisi halunnut tehdä. Edessä oli paljon opittavaa!

Kevyttä, mukavaa romanttista kesälukemista, Robertsilta taattua tavaraa. Tämä siis pokkari.

 

Colleen McCullough; Okalinnut

 Pappi, joka ei tiedä antautuako Jumalalle vai intohimoilleen. Kaunis tyttö, joka haluaa vain sitä, mitä ei voi saada. Viisikymmentä vuotta kunnianhimoa, pelkoa, kaipausta ja kostoa. Colleen McCulloughin menestyskirjaan perustuva Okalinnut kertoo Australian loputtomille takamaille sijoittuvan eeppisen tarinan.

Tätä lienee turha esitellä sen kummemmin, aina yhtä ihana ja itkettävä. Taisi olla ainakin viides kerta kun kirjan luin. ;)